LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Així es queixava Ignacio González a Esperanza Aguirre per Cifuentes: "La mà de Cristinita"

L'expresident madrileny assenyalava la seva successora o Villarejo per les filtracions

La qualifica de "filla de puta" per prendre-li els advocats en el cas de l'espionatge colombià

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González es va queixar davant Esperanza Aguirre de la seva ara successora, Cristina Cifuentes. Concretament, González va intentar descobrir el responsable de l'assetjament mediàtic que patia el novembre passat per l'espionatge durant el viatge a Colòmbia del 2008, en el marc del 'cas Lezo'.

En concret, Aguirre li telefona el dia que 'El Mundo' publica la notícia "Els detectius que van espiar González van presumir de tenir proves de les seves comissions", segons 'El Confidencial'. La política madrilenya s'interessa per González i li pregunta qui movia "tot això". I el seu exnúmero dos és molt clar: el comissari Villarejo o "potser arriba de la mà de Cristinita", en al·lusió a Cifuentes.

Així, doncs, González no descartava el paper de Cifuentes i explica a Aguirre que els detectius, a l'estar imputats i no ser policies, no tenien l'obligació de dir la veritat en seu judicial. Per últim, explica que un d'ells, el propietari de l'agència Mira, és amic d'Alfredo Prada. "Tot és una merda d'aquesta [en teoria, en al·lusió a Cifuentes], amb la connivència d''El Mundo'", recalca.

SENSE ADVOCATS

Notícies relacionades

D'altra banda, González també va explicar a Aguirre en quin moment es trobava el cas, jutjat al tribunal d'instrucció número 47 de Madrid. Segons la versió recollida per aquest mitjà, els detectius havien demanat l'arxiu a l'Audiència Provincial i ell estava pendent de recórrer, "però com que Cifuentes m'ha pres els advocats, ara estic en procés de buscar-ne un, perquè li donin la vènia i que s'estudiï els vuit anys d'expedients".

González assegura que per això "Cifuentes no és aliena a tota aquesta merda. Cifuentes no només m'ha pres els advocats de la comunitat, sinó també els que estaven en el servei jurídic", diu sobre la política popular, a qui en una altra conversa arriba a qualificar de "filla de puta".