POSTURA MUNICIPAL

Pisarello demana garantir la "imparcialitat" del referèndum

L'alcalde accidental de Barcelona considera necessari preservar la seguretat dels funcionaris

jjubierre36060147 barcelona  27 10 2016 rueda de presa de gerardo pisarello en161027140716

jjubierre36060147 barcelona 27 10 2016 rueda de presa de gerardo pisarello en161027140716 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

L’alcalde accidental de Barcelona, Gerardo Pisarello, va demanar ahir «preservar la seguretat dels funcionaris» en el referèndum anunciat pel Govern català, ja que són els que tenen el «paper més delicat» i a la vegada són clau per garantir la «imparcialitat» de la votació, una neutralitat que també va considerar primordial. Pisarello va reiterar que si la intenció de la Generalitat és convocar un referèndum «efectiu», és necessari un cens i una administració electoral que garanteixi la «imparcialitat» del procés de votació, de forma que «moltíssima gent se senti cridada» a les urnes.

    

«Confiem que el Govern estigui pensant en tot això», va afegir el dirigent dels comuns en una entrevista al canal 3/24. Pisarello va apuntar que «tant de bo» el Govern de la Generalitat pugui garantir un «referèndum efectiu i amb garanties» i va assegurar que si aquest és el cas l’Ajuntament de Barcelona «hi serà», tal com reclamen els independentistes.

    

No obstant, va lamentar que, més enllà de l’anunci de la data i de la pregunta del referèndum, el Govern no hagi «concretat res» sobre com té previst fer-lo i va reiterar que els comuns no volen «un altre 9-N». Així mateix, va carregar contra la posició del Govern del PP contrària a pactar una consulta d’independència a Catalunya, fet que segons el seu parer és «molt irresponsable» i constitueix «una part fonamental del problema», tot i que, segons va opinar, un referèndum «cap perfectament en la legalitat vigent». En aquest sentit, va assenyalar que un Govern que s’ha dedicat a «criminalitzar la demanda democràtica» d’un referèndum d’independència «no hauria de tenir cap suport de les forces cata­lanes».

EL PSC DISCREPA

Per aquest motiu, va reclamar a les forces polítiques catalanes que «deixin de votar amb el PP al Congrés» i va demanar un «acord» dels partits de Catalunya per «no recolzar mai un Govern que impedeix el dret a decidir». 

Notícies relacionades

    

Res a veure amb el que va defensar el seu soci de govern al consistori barceloní Jaume Collboni, discrepant amb els comuns en aquest àmbit. «És evident que no estarem donant suport a cap actuació que estigui fora de les lleis democràtiques», va deixar clar el dirigent del PSC.