Ferrovial justifica els seus convenis amb Palau i es desmarca dels pagaments a CDC

L'advocat de la constructora, Cristóbal Martell, reconeix que el cas té "contorns escandalosos", però ressalta que l'"artilleria punitiva és molt poqueta"

jregue37619150 barcelona 10 03 2017 juicio por el caso palau de la m sica e170608113805

jregue37619150 barcelona 10 03 2017 juicio por el caso palau de la m sica e170608113805 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Els exdirectius de Ferrovial jutjats per les suposades comissions a CDC a través del Palau de la Música, Juan Elizaga i Pedro Buenaventura, han al·legat aquest dijous que els seus convenis amb la institució cultural no eren simulats ni van servir per alterar concursos públics, per la qual cosa s'han desmarcat de l'ús que després va donar a aquests diners Fèlix Millet.

En el judici per l'espoli de la institució, l'advocat dels exdirectius de l'empresa constructora, Cristóbal Martell, ha reconegut que el cas té "contorns escandalosos", però ha ressaltat que l'"artilleria punitiva és molt poqueta", en part perquè quan van passar els fets no existia el delicte de finançament il·legal.

Martell ha assegurat que els convenis que va subscriure Ferrovial amb el Palau de la Música eren "equilibrats" i es van complir, ja que no eren ficticis, i ha sostingut que els concursos d'obra pública que va guanyar la constructora durant aquella etapa no es van alterar: "Estaven de primera comunió".

No obstant, s'ha desmarcat de l'ús que posteriorment van fer d'aquests diners els saquejadors confessos Millet i Montull, que en la seva confessió del març passat van admetre que entregaven part dels diners a CDC com a comissions de la constructora a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

ACUSACIÓ "DEVALUADA"

Notícies relacionades

"Si Millet o qui toqui, després desvia, és com si la meva mare diu que els diners de la pensió són per a la carrera d'un nebot", ha exposat gràficament Martell, que ha insistit que l'acusació contra els exdirectius de la constructora, per a qui el fiscal demana cinc anys de presó, està "devaluada" perquè no té "arsenal punitiu". "No val venir amb metadona, no valen els substitutius", ha ironitzat.

Martell ha recordat que Ferrovial va guanyar més concursos durant el tripartit que durant l'etapa de CiU al Govern i ha al·legat que l'empresa es va adjudicar les licitacions sota sospita -entre elles la de la construcció de la Ciutat de la Justícia o la Línia 9 del metro- perquè "va guanyar per golejada" al presentar la millor oferta econòmica en igualtat de condicions.