La doctora que va denunciar López Madrid per assetjament sexual assenyala l'excomissari Villarejo com el que la va apunyalar

Elisa Pinto va patir un atac l'abril del 2014

L'empresari sempre ha negat haver assetjat la dermatòloga

La doctora que va denunciar López Madrid per assetjament sexual assenyala l'excomissari Villarejo com el que la va apunyalar

EFE / JORGE ZAPATA

2
Es llegeix en minuts

La dermatòloga Elisa Pinto, que va denunciar l'empresari Javier López Madrid per un presumpte cas d'assetjament sexual, ha assenyalat aquest dimarts l'excomissari José Manuel Villarejo com la persona que la va apunyalar al mig del carrer l'abril del 2014, han informat fonts jurídiques.

La identificació ha tingut lloc aquest matí durant una roda de reconeixement a la qual s'ha sotmès Villarejo al Jutjat d'Instrucció número 39 de Madrid. La jutge investiga la denúncia contra l'empresari Javier López Madrid.

La diligència figurava a la bateria de proves autoritzades per l'Audiència Provincial de Madrid després de reobrir el procés, que va ser arxivat per la magistrada instructora. La roda de reconeixement s'ha celebrat a instàncies de la doctora, que va responsabilitzar l'excomissari de la Policia Nacional Villarejo d'un apunyalament que va patir al carrer el 2014.

Després de la identificació, la defensa de l'excomissari ha asseverat en un comunicat que hi ha elements probatoris provinents de les investigacions dels cossos especialitzats de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional que investiguen el cas des de l'inici que posen "en seriós dubte" la identificació. A més, ha manifestat que hi ha testimonis que també posen en dubte la veracitat de la identificació, i situen Villarejo en un altre lloc totalment diferent del de la suposada agressió el dia que va tenir lloc.

Segons la Guàrdia Civil, el posicionament dels mòbils de la doctora Pinto i del mòbil des del qual suposadament rebia les amenaces no concorden amb la declaració que va aportar la denunciant. També esmenta que hi ha informes pericials que, a través de les càmeres de vigilància situades a l'aparcament on suposadament va tenir lloc l'agressió, contradiuen la versió de la doctora Pinto.

Aquests informes, segons el lletrat, afirmen que el fill de la demandant no podia haver presenciat la suposada agressió per trobar-se, en tot cas, dins del cotxe, i la doctora Pinto darrere del vehicle amb el maleter obert.

DENÚNCIA DE LA DOCTORA

La doctora havia denunciat López Madrid i va assegurar que, després d'una visita a la seva consulta, l'empresari "va començar un flirteig que ella va mirar de parar però no va poder", segons consta a la denúncia. Després d'aquests episodis, segons denunciava Pinto, va començar a patir un "assetjament sexual" que "no va poder controlar" i "no va denunciar en un principi per ser la persona que era" i "per pànic".

La dermatòloga també havia interposat denúncies per amenaces rebudes al seu telèfon mòbil i a través dels seus fills, i el 2014 va ser apunyalada al carrer, fet del qual ja va responsabilitzar el comissari de Policia José Villarejo, a qui ella vincula amb López Madrid.

Notícies relacionades

Pinto va acusar López Madrid de seguir-la i enviar-li fotografies dels llocs on havia estat, així com de presentar-se en un hotel de París al qual ella havia anat per motius professionals i presentar-se a la seva consulta sense cita prèvia, en una ocasió acompanyat d'un home que, segons la denunciant, es tractaria de Villarejo, i segons el denunciat, del seu advocat Rafael Redondo.

López Madrid va negar l'assetjament i va assegurar que va ser Pinto qui el va assetjar a ell i a la seva família, i que tant ell com els seus amics van rebre trucades de contingut sexual, així com missatges amenaçadors, fets pels quals va denunciar Pinto.