COMUNITAT DE MADRID

Madrid paga milions a l'Hospital Puerta de Hierro per 135 llits que no existeixen

La institució de Cifuentes arrossega aquest problema des de fa nou anys

Aguirre va convertir habitacions dobles en individuals i hi ha menys places disponibles

zentauroepp29802150 aguirre170424175719

zentauroepp29802150 aguirre170424175719

1
Es llegeix en minuts

La Comunitat de Madrid paga milions d'euros a l'Hospital Puerta de Hierro per 135 llits que no estan en servei. Aquest problema s'arrossega des de fa nou anys i en els últims quatre ha suposat una suma total estimada de 28 milions d'euros.

El problema és de tipus contractual, ja que el centre havia de tenir 878 llits (que van arribar a ser comprats i instal·lats), però Esperanza Aguirre va convertir les habitacions dobles en individuals, i va perdre aquestes places. Així doncs, tal com explica la Cadena SER, es van retirar 135 llits, que van ser substituïts per butaques per a acompanyants. Encara que es va modificar la morfologia hospitalària, mai es va canviar el contracte amb l'empresa privada que gestiona la part sanitària de l'hospital.

La Comissió Jurídica Assessora, dependent de la comunitat ara regida per Cristina Cifuentes, fa aquest avís en un dictamen encara no definitiu demanat per la Conselleria de Sanitat: encara que els canvis no es van aprovar mai formalment, van ser convalidats pel Consell de Govern d'Aguirre.

L'òrgan, a més, demana que s'informi l'Advocacia General de la comunitat, encara que avisa que només es pot reclamar econòmicament la quantitat pagada de més en els últims quatre anys, al voltant de 28 milions.

Per la seva part, la concessionària al·lega que el dret de la comunitat ha prescrit i que no es pot canviar el contracte. 

COMPAREIXENÇA A L'ASSEMBLEA

Notícies relacionades

Precisament, el director gerent de l'Hospital Universitari Puerta de Hierro de Majadahonda, Ricardo Hernanz, i l'exdirectora de la directora general de la Xarxa Sanitària Única d'Utilització Pública entre el 2004 i el 2008, Elena de Mingo, compareixen aquest dimarts a la comissió d'estudi sobre l'auditoria de l'endeutament i la gestió pública de l'Assemblea de Madrid.

Hernanz, convocat a petició del Grup Parlamentari Podem Comunitat de Madrid, haurà d'informar a partir de les 11 hores sobre organització de contractació de subministraments, equipaments i altre material sanitari, 'facturació intercentres' i cànon que l'hospital va aportar a les empreses concessionàries entre els anys 2008 i 2016.