CORRUPCIÓ.CAT

El PDECat accentua la pressió sobre Gordó perquè dimiteixi

Mercè Conesa: «El partit ha de poder volar lliure dels processos que afecten CDC»

L'exconseller podria anunciar la seva baixa de la formació la setmana que ve

zentauroepp34767497  dimecres  13 juliol 2016 16 45      garrido r        la pre170603134045

zentauroepp34767497 dimecres 13 juliol 2016 16 45 garrido r la pre170603134045

2
Es llegeix en minuts

El PDECat no desiteix en la pressió sobre el seu diputat Germà Gordó perquè dimiteixi després de ser investigat per la seva presumpta relació amb la trama del 3%. La presidenta del consell nacional del partit i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha afirmat que la formació ha de poder «volar lliure dels processos que afecten l’antiga CDC», com la causa en què està implicat l’exconseller de Justícia. També en un altre tuit, el diputat de Junts pel Sí Germà Bel ha donat per fet el final de Gordó al seu grup parlamentari: «Segur que a JxSí només hi haurà un Germà. Mai he entès el segrest d’un escó en benefici personal».

En un tuit, Conesa, en una mena de segona onada d’atacs a l’exconseller expressa implícitament el seu suport a la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, que divendres passat va demanar personalment a Gordó que deixés el seu escó al Parlament després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) li obrís una investigació, arran del testimoni de dos testimonis protegits que el van assenyalar com a intermediari en el cobrament de comissions il·legals.

EL VOL LLIURE DE CONESA

«El PDECat ha de poder volar lliure dels processos que afecten l’antiga CDC. Depèn de nosaltres que voli alt. Endavant, Marta Pascal», va escriure la dirigent postconvergent i també presidenta de la Diputació de Barcelona. Pascal va emplaçar l’actual diputat de Junts pel Sí a imitar el gest de «generositat» de l’expresident Artur Mas quan va renunciar a la investidura i va fer «un pas al costat pensant en el projecte comú». Unes paraules que ahir va subscriure el company de Pascal al capdavant de la formació, David Bonvehí.

Notícies relacionades

De moment, l’exconseller Gordó només ha renunciat a la presidència de la comissió de Justícia del Parlament i no té cap mena d’intenció d’entregar l’acta de diputat, tot i que sospesa donar-se de baixa com a militant del PDECat i abandonar el grup parlamentari de Junts pel Sí, cosa que el convertiria en diputat no adscrit. Segons TV-3, l’exconseller medita fundar una nova força políticai es dona uns dies de temps abans de comunicar, la setmana que ve, la seva decisió.

L’OPOSICIÓ ATACA

 No obstant, el principal partit de l’oposició no veu gaire fermesa en les paraules dels dirigents de les forces polítiques que integren el Govern de la Generalitat. Carlos Carrizosa (Ciutadans) va assegurar ahir que PDECat i ERC són tebis en els seus atacs per no perdre un vot al Parlament necessari per al seu projecte de separació. «La corrupció del 3% segueix asseguda als escons de Junts pel Sí», va dir.