EL POLS INDEPENDENTISTA

La investigació a Gordó pel 3%, ¿desafiament secessionista?

L'edició de la tarda del 'Telediario' ha presentat la notícia al sumari dins del bloc sobre el conflicte català

 

  / TVE

1
Es llegeix en minuts

"El TSJC [Tribunal Superior de Justícia de Catalunya] investiga l'exconseller Germà Gordó per presumpte tràfic d'influències en el cas del 3%". Amb aquest titular resumia la notícia el 'Telediario' al sumari de l'edició d'aquest divendres a la tarda. I encara que la frase esmenta explícitament el cas en què s'ha vist implicat l'actual diputat del PDECat, de presumptes comissions il·legals a canvi d'obra pública, l'espai ha situat la informació en l'àmbit del conflicte català. Així, l'enunciat que donava l'entrada a la notícia era "desafiament secessionista" i no qualsevol altre relatiu a la corrupció.

 Telediario - 15 hores - 02/06/17

Notícies relacionades

La justícia investiga Gordó pels presumptes delictes de tràfic d'influències, prevaricació i malversació de fons públics. L'informatiu explica que l'alt tribunal ha tingut en compte per obrir la investigació la declaració de dos testimonis protegits.

Un cop el 'Telediario' ha ofert la informació ampliada, l'enunciat que precedia el titular ja no era el del sumari, sinó "cas del 3%". A continuació, l'informatiu ha narrat la notícia que la fiscalia demana al Tribunal de Comptes que investigui l'expresident Artur Mas i l'exconseller Francesc Homs per la despesa del 9-N. Aquesta vegada sí, l'avanttítol era "desafiament separatista".