CRISI A LA FISCALIA

Moix: "Dimiteixo per protegir la meva família però no he comès irregularitats"

Intenta protegir la institució "que pot estar sotmesa a vaivens mediàtics"

jgblanco38696352 madrid 01 06 2017 salida del fiscal anticorrupci n manuel mo170601141219

jgblanco38696352 madrid 01 06 2017 salida del fiscal anticorrupci n manuel mo170601141219 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

Manuel Moix ha dit aquest dilluns que la seva decisió de dimitir com a fiscal en cap Anticorrupció obeeix a motius personals per protegir la seva família, "que no té per què estar sotmesa a la pressió dels mitjans de comunicació", encara que manté que no ha comès "ni irregularitats ni il·legalitats". Moix va renunciar ahir al seu càrrec al capdavant de la Fiscalia Anticorrupció després de la polèmica sobre la seva participació en una societat familiar radicada a Panamà. 

En declaracions a la Cadena Cope ha afegit que amb la seva dimissió també intenta protegir la institució "que pot estar sotmesa a vaivens mediàtics".

Notícies relacionades

Moix ha insistit que la societat heretada del seu pare està declarada, que no ha incorregut en "cap il·legalitat ni irregularitat" i que no existeixen incompatibilitats. Ha repetit que la decisió de dimitir l'ha pres de forma voluntària en contra del criteri del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, "que no hi veia motiu ni raó".

L'exfiscal en cap Anticorrupció ha manifestat que no vol parlar de la seva vida privada però ha reconegut que algun dels seus fills ha hagut d'escoltar "acusacions fortes" contra ell i això és el que ha pesat a l'hora de prendre la decisió de dimitir.