El Govern expressa el seu suport a Catalá després de la dimissió de Moix

Méndez de Vigo insta el fiscal general perquè nomeni un suplent de forma "ràpida"

jgblanco38710424 madrid 02 06 2017 politica rueda de prensa posterior a la re170602141702

jgblanco38710424 madrid 02 06 2017 politica rueda de prensa posterior a la re170602141702 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El portaveu de l'Executiu, Íñigo Méndez de Vigo, ha exhibit aquest divendres el suport "rotund" del Govern al ministre de Justícia, Rafael Catalá, després que l'oposició hagi demanat el seu cap arran de la dimissió del fiscal en cap anticorrupció Manuel Moix. El fiscal va presentar la seva renúncia com a conseqüència que va sortir a la llum pública que té una societat a Panamà.

El també ministre d'Educació ha explicat que Catalá compleix les seves funcions amb suport del president del Govern, Mariano Rajoy, i de la resta de l'Executiu. "El recolzament és unànime", ha emfatitzat, després de subratllar que el seu company compareix al Congrés sempre que se li ha demanat. Precisament, Catalá ha presentat al Consell de Ministres la renúncia de Moix i aquesta ha sigut aprovada.

Notícies relacionades

Méndez de Vigo ha emmarcat la dimissió de Moix en "una decisió personal" que, segons ell, "revela el funcionament correcte" de l'Estat de dret i la independència de la Justícia. El portaveu ha reconegut que li ha "resultat curiós" que durant els últims dies es fes una crida al Govern perquè cessés Moix, quan no és l'Executiu qui ho ha de fer, sinó el fiscal general de l'Estat. "Si hipotèticament ho haguéssim fet, hauríem trencat la independència judicial", ha afegit.

Per últim, Méndez de Vigo ha instat el fiscal general que de forma "ràpida" busqui un suplent, tot i que ha recordat que la tinenta fiscal està ocupant el càrrec de forma provisional i "no hi ha cap buit", ja que la Fiscalia Anticorrupció segueix "complint el seu paper".