Pedro Sánchez: "Em sento molt pròxim als votants de Podem"

El líder socialista es mostra còmplice amb l'electorat morat però insisteix que no recolzarà la moció de censura d'Iglesias

No aclareix si els diputats socialistes s'abstindran o hi votaran en contra

jgblanco38695496 madrid 01 06 2017 politica  el secretario general del psoe p170601123716

jgblanco38695496 madrid 01 06 2017 politica el secretario general del psoe p170601123716 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

En les seves primeres declaracions públiques després de la seva clara victòria davant Susana Díaz en les primàries socialistes del 21 de maigPedro Sánchez ha deixat clar que els 84 diputats socialistes no recolzaran la polèmica moció de censura a Mariano Rajoy plantejada per Podem. El nou secretari general del PSOE continua sense aclarir si votaran en contra o s'abstindran en la polèmica iniciativa de Pablo Iglesias, que alguns dels socis del partit morat, com Compromís, li han arribat a demanar que retiri, però al mateix temps s'ha mostrat còmplice amb el seu electorat, tot i que ha marcat distàncies amb el seu líder.

“Jo, en particular, em sento molt pròxim als votants de Podem. Però hi ha algunes decisions i maneres de fer d'Iglesias que no comparteixo”, ha assenyalat a la Fira del Llibre de Madrid.

La tesi de Sánchez és que hi ha motius de sobres per “censurar” Rajoy, però que una mesura tan dràstica com una moció només s'ha d'impulsar si hi ha una majoria parlamentària suficient perquè tiri endavant. “El Govern d'Espanya és censurable per regenerar les institucions i per la seva utilització partidista”, ha explicat just després d'aturar-se en la dimissió del fiscal en cap d'AnticorrupcióManuel Moix, per les seves propietats a Panamà, que segons ell arriba “tard i malament” i que suposa “una prova més” que Espanya passa per “una etapa negra per a la democràcia”.  

"HAN DE DONAR ELS NÚMEROS"

Notícies relacionades

“Fa més d'un any de la investidura fallida i no ens podem permetre que es torni a produir. Perquè es doni el canvi han de donar els números. No formarem part d'una moció de censura per a la qual no donen els números”, ha continuat, recordant el fracàs del seu intent d'arribar a la Moncloa el març del 2016.

“Anem pas a pas”, ha contestat Sánchez sobre el sentit del vot dels socialistes en la moció, que es debatrà el pròxim 13 de juny al Congrés dels Diputats. El secretari general del PSOE, al contrari que la gestora, és partidari de l'abstenció, perquè així els socialistes no votarien el mateix que el PP i subratllarien que no són igual que els morats, que van rebutjar la investidura de Sánchez, abocant així Espanya a la repetició electoral. Però encara no ha comunicat la seva decisió final.