El primer ministre indi convida les empreses espanyoles a participar en la modernització del país

Rajoy rep Modi a la Moncloa en la primera visita d'un mandatari indi en 25 anys

El polític asiàtic alaba les reformes portades a terme per "l'experimentat" líder del PP

 

  / AP / FRANCISCO SECO

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha rebut aquest dimecres a primera hora a la Moncloa el primer ministre de la República de l'Índia, Narendra Modi. Tots dos han dirigit unes paraules en públic abans de la reunió, moment en què Modi ha convidat les empreses espanyoles, en concret les d'infraestructures i les enginyeries, a aprofitar les oportunitats per modernitzar el seu país. 

El mandatari asiàtic ha destacat les reformes econòmiques portades a terme "sota el lideratge de Rajoy", a qui considera un "estadista experimentat" i amb "principis ferms". Modi, que pertany al conservador Partit Popular Indi, ha subratllat les "similituds" entre els "pensaments" de tots dos. 

REUNIÓ AMB DIRIGENTS DE LES EMPRESES

Per la seva part, Rajoy ha elogiat "l'ampli programa" de reformes empreses pel primer ministre per al "bon govern" i per aconseguir una economia "més desenvolupada i del coneixement". El dirigent indi està intentant obrir el seu país als negocis i s'està bolcant en la seva acció exterior, i per això ha iniciat aquesta minigira, que també l'ha portat a Alemanya i el farà recalar a Rússia.

Notícies relacionades

Modi té previst reunir-se amb representants de companyies com Talgo, Abengoa i Gamesa.

Cap mandatari d'aquest país havia viatjat a Espanya en els últims 25 anys, encara que Rajoy i Modi s'havien pogut conèixer i reunir el novembre del 2015 en el marc de la cimera del G-20 a Turquia.