El PDECat veta la incorporació a la Diputació de Barcelona de la regidora de Manresa acusada de gravar Bonvehí

ERC havia anunciat aquest dilluns el fitxatge de Mireia Estefanell com a assessora de comerç en l'organisme

foto 3201192

foto 3201192

1
Es llegeix en minuts

Nou desacord entre els socis del Govern a compte de la gravació del número dos del PDECat, David Bonvehí. Els postconvergents han vetat la incorporació a la Diputació de Barcelona de l'ex primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Manresa i una de les acusades de la gravació, Mireia Estefanell, després que ahir dilluns ERC va anunciar el seu fitxatge com a assessora de comerç de l'ens.

Així ho ha revelat aquest dimarts la presidenta de l'organisme, Mercè Conesa, a través d'un missatge a Twitter en què assegura que el seu partit "no pot acceptar" aquest nomenament.

Notícies relacionades

El desacord a la Diputació suposa un ressò del viscut al consistori de la capital del Bages, on va arribar a perillar el pacte de govern entre el PDECat i ERC. De fet, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent (PDECat), va forçar el 18 d'abril el cessament d'Estefanell al·legant "pèrdua de confiança", després que se la relacionés amb la gravació de la conversa de Bonvehí, en un restaurant de la capital del Bages, en què explicava a un grup de càrrecs del partit que si el procés anava malament, presentarien un "candidat autonomista". Estefanell continua al consistori manresà com a presidenta del grup municipal d'ERC.

El desmentiment de Conesa, també alcaldessa de Sant Cugat pel PDECat, arriba després que els republicans anunciessin la incorporació d'Estefanell a la Diputació de Barcelona com a assessora de comerç. Segons el grup d'ERC a l'ens supramunicipal, aquest fitxatge respon a la voluntat del partit "d'aprofitar el talent i l'experiència de la seva militància en tots els àmbits de gestió".