Javier Fernández renuncia a ser cap de llista del PSOE a les autonòmiques d'Astúries

El president d'Astúries també estava al capdavant de la gestora de Ferraz

1
Es llegeix en minuts

Javier Fernández, president d'Astúries i de la gestora del PSOE, ha renunciat a ser cap de llista del seu partit a les pròximes eleccions autonòmiques. Fernández no tornarà a aspirar a la presidència de la seva comunitat a les eleccions que s'han de celebrar el 2019.

Aquesta decisió del president d'Astúries es coneix cinc dies després de les primàries del PSOE, en què Pedro Sánchez va recuperar la secretaria general després de dimitir del càrrec a l'octubre.

Notícies relacionades

Després de la sortida de Sánchez de la direcció socialista a finals de l'any passat, es va fer càrrec del partit la gestora que presidia el mateix Fernández, òrgan que el reelegit secretari general ha criticat per diverses decisions preses des d'aleshores, entre elles algunes decisions sobre l'organització de les primàries.

Al mateix temps, aquest divendres s'ha sabut que es posposa a la setmana que ve la reunió entre Fernández i Sánchez, després que durant aquesta jornada estigués prevista la reunió de l'equip del líder socialista amb el portaveu i encarregat d'Organització de la gestora, Mario Jiménez.