ASSEMBLEA DE MADRID

El grup de Cifuentes a Madrid es desgrana: renuncien el 41% dels diputats en dos anys

L'última a deixar l'acta, Josefa Aguado, se'n va al ser imputada en el 'cas Gürtel'

Aguirre va imposar a l'actual presidenta bona part de la llista i diversos parlamentaris han hagut de renunciar a la seva acta assetjats per la corrupció

 

  / EFE / SANTI DONAIRE

1
Es llegeix en minuts

Podria dir-se que el que comença amb bronca s’acaba malament. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, es va queixar en les eleccions autonòmiques que ella no havia fet la llista del PP al seu gust. En aquell moment la presidenta regional dels conservadors era Esperanza Aguirre, amb qui no manté la millor de les relacions i qui va imposar bona part dels noms, segons algunes fonts, almenys la meitat. I dels 48 diputats electes, ja només en queden 28. En dos anys 20 parlamentaris han abandonat el Grup Popular de l’Assemblea madrilenya per diversos motius. La majoria (12) per incompatibilitat de càrrecs, però altres han marxat assetjats per casos de corrupció.

L’última, Josefa Aguado, que ahir va entregar la seva acta al tenir coneixement que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha acordat investigar-la per un assumpte vinculat al cas Gürtel, la seva intervenció al voltant de les 10es Olimpíades Escolars celebrades a Arganda del Rey l’any 2007.

Notícies relacionades

Aguado renuncia en compliment del codi ètic que, impulsat per Cifuentes, van subscriure tots els parlamentaris del PP a l’inici de la legislatura i que implica la renúncia «immediata» davant una investigació judicial formal per corrupció. Per forjar-se la imatge de lluitadora contra aquesta plaga que li agrada exhibir, la llavors candidata popular va imposar unes normes molt més estrictes de les que aplica el PP nacional.

La situació no ha evitat que dos informes de la Guàrdia Civil situïn Cifuentes a l’ull de l’huracà per apuntar que ella també hauria pogut participar en el finançament irregular del PP madrileny en el 'cas Púnica'. Ella ha negat les acusacions, que el jutge no ha transformat en imputació, i ha rebut el suport del PP.