Rajoy: "Ni el meu Govern ha intentat mai influir en la justícia ni els jutges ho tolerarien"

La revista 'Tiempo' celebra el seu 35è aniversari amb un un número especial en què entrevista el president del Govern

rjulve38604819 nato14 bruselas  b lgica  25 05 2017   el presidente del gob170525182954

rjulve38604819 nato14 bruselas b lgica 25 05 2017 el presidente del gob170525182954 / STEPHANIE LECOCQ

2
Es llegeix en minuts

Pel debat sobiranista català, per la gestió dels escàndols de corrupció i per altres flancs, l'Executiu del PP ha rebut moltes crítiques de la resta de partits, que acusen els populars d'interposar-se en la tasca del poder judicial. "Ni el meu Govern ha intentat mai influir en la justícia ni els jutges ho tolerarien", respon contundent el president Mariano Rajoy a la revista 'Tiempo' quan se li pregunta sobre la corrupció i la crisi oberta a la fiscalia arran de l'operació Lezo. A causa d'aquest últim escàndol, que va sembrar sospites sobre el fiscal anticorrupció Manuel Moix, així com sobre els ministeris de l'Interior i Justícia, el Gabinet conservador va haver de sortir a fer pinya amb els assenyalats i ara Rajoy vol el tema per tancat.

Aquestes declaracions del president del Govern s'emmarquen en una entrevista que 'Tiempo' publica aquesta setmana en un número especial que coincideix amb el 35è aniversari de la publicació. “La corrupció és absolutament menspreable vingui de qui vingui, però quan afecta el PP em dol i em fa enfadar especialment”, afegeix Rajoy, que despatxa de la següent manera la seva pròxima citació judicial com a testimoni en el judici del 'cas Gürtel': “Mai em sentiré incòmode per col·laborar amb la Justícia, és el meu deure com a president i com a ciutadà i ho faig encantat”.

"NO HI HAURÀ CAP REFERÈNDUM"

Notícies relacionades

El mandatari popular, que diu trobar-se "en el millor moment" de la seva vida i amb força, ganes "i equilibri suficients per afrontar els problemes que té Espanya", reitera que "no hi haurà cap referèndum" d'autodeterminació a Catalunya mentre ell estigui al capdavant del Govern. Així mateix, subratlla que el plebiscit "no és una qüestió de voluntat política, ni d'eufemismes; és un assumpte de llei, i la llei ha d'estar sempre per sobre si volem mantenir la nostra democràcia". És a dir, el mateix discurs que ha sostingut en les últimes intervencions, carta inclosa, en referència a l'oferta del president Carles Puigdemont de negociar un referèndum acordat.

Respecte a la victòria en les primàries del PSOE de Pedro Sánchez (a qui Rajoy no cita en cap moment), el líder del PP es limita a subratllar que intentarà portar-se bé amb els socialistes, perquè "l'important és que estiguin presents en els grans temes d'Estat". "Jo procuro portar-me bé amb tothom perquè tinc esperit constructiu i perquè és millor treballar junts pels espanyols que no anar a la contra i no aportar res […] La meva mà està estesa per arribar a acords”, afegeix, i insisteix que té la intenció d'esgotar tota la legislatura. Sobre la moció de censura presentada per Podem, es limita a titllar-la de “poc seriosa" i de "política espectacle”.