La dona d'Oriol Pujol declara que ell gestionava el compte que tenien a Andorra

Anna Vidal nega que compartís un dipòsit amb el seu cunyat, el primogènit del president

dcaminal38601130 madrid 25 05 2017 llegada de anna vidal  esposa de oriol puj170525131927

dcaminal38601130 madrid 25 05 2017 llegada de anna vidal esposa de oriol puj170525131927 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts

La dona de l'exdiputat de CiU al Parlament Oriol PujolAnna Vidal, ha declarat aquest dijous davant el magistrat de l'Audiència Nacional José de la Mata que era el seu marit el que gestionava el compte bancari a Andorra del qual era cotitular el 2008, segons han informat fonts de l'acusació.

El jutge havia citat Vidal perquè expliqués els motius pels quals era cotitular d'aquest dipòsit i d'un altre de compartit amb el seu cunyat Jordi Pujol Ferrusola, en el marc de la causa que investiga l'origen presumptament il·lícit de la família Pujol i pel qual el primogènit està en presó incondicional.

Sobre aquesta última, Vidal, que ha declarat durant menys d'una hora, ha assegurat que es tracta d'un compte fals i per tant s'ha negat a reconèixer la veracitat d'aquest, segons les citades fonts, que han apuntat que "s'ha marcat una infanta" en referència a la falta d'explicacions que va donar Cristina de Borbó durant el judici del 'cas Nóos' sobre els negocis del seu marit, Iñaki Urdangarin.

Vidal ha arribat a l'Audiència Nacional amb el seu marit, que s'ha acomiadat d'ella en un carrer pròxim al tribunal per evitar ser caçat pels periodistes que esperaven la seva dona.

FONS OPACS

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 va imputar a Vidal atenent a la petició de la Fiscalia perquè considera que la seva declaració és "pertinent, necessària i proporcionada" per determinar els motius pels quals va compartir titularitat d'aquests comptes bancaris.

El jutge instructor considera que ha quedat acreditada l'existència de fons opacs, almenys entre els anys 1992 i 2012, amb origen desconegut i dels quals han disposat l'expresident Jordi Pujol; la seva dona, Marta Ferrusola, i els seus set fills.

A més, indica que un alt percentatge d'aquests fons que van entrar als comptes ho van fer en efectiu i que, segons van declarar els investigats davant el magistrat, era el gran dels germans, Jordi Pujol Ferrusola, l'encarregat de distribuir-los en quantitats iguals o similars sense que hi hagi "acreditada cap raó per fer-ho".

DECLARACIÓ D'ORIOL PUJOL

En la seva declaració en qualitat d'investigat davant aquest jutge, l'únic fill de l'expresident català que va seguir els seus passos en política va reconèixer que va renunciar a principis del 2010 del compte bancari que disposava a Andorra en favor del seu germà gran Jordi Pujol Ferrusola perquè li donava "més maldecaps que avantatges" però no va aclarir per què la seva dona Anna Vidal va seguir sent-ne cotitular despré de cedir ell el seu llegat.

Notícies relacionades

Oriol Pujol va concretar que va decidir desprendre's d'aquest el 2010 donant a entendre que l'incomodava per a la seva carrera política (en aquells moments exercia com a portaveu de CiU al Parlament i secretari general de CDC).

Tant Anna Vidal com Oriol Pujol tenen a més una altra causa pendent amb la justícia; en concret la relacionada amb el 'cas ITV', que està pendent de judici i en què s'investiga si l'exsecretari general de CDC es va aprofitar de la seva influència política per manipular contractes i beneficiar determinats empresaris del sector de les ITV.