La CUP acorrala el PDECat pel 3%

Els anticapitalistes es querellen contra el tresorer de CDC Andreu Viloca pel 'cas Petrum'

dcaminal37770803 barcelona  barcelones   22 03 2017     politica     pleno de170323100900

dcaminal37770803 barcelona barcelones 22 03 2017 politica pleno de170323100900 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
XABI BARRENA / BARCELONA

La 'unitat independentista' se cenyeix únicament i exclusivament al referèndum i a l'eventual transició cap al nou estat català. Les negociacions pressupostàries, entre Junts pel Sí (PDECat i ERC) la fallida per al 2016, i l'exitosa, per al 2017, en van deixar plena constància. I detalls del dia a dia converteixen el principi en palmari. Aquest dimarts la CUP ha anunciat que es presentarà com a acusació particular en el ‘cas Petrum’, més conegut per ‘cas 3%’ i que investiga el possible finançament irregular de CDC (soci dels anticapitalistes en qüestions sobiranistes).

La querella criminal presentada per la CUP es dirigeix contra l'extresorer de CDC Andreu Viloca; l'exdirector d'Infraestructures.cat Josep Antoni Rosell, així com contra diferents empresaris com Jordi SumarrocaJosep Manel BassolsFèlix Pasquina i Francesc Xavier Tauler.

A tots ells els anticapitalistes els assenyalen per la “comissió de diversos presumptes delictes de finançament irregular de partits polítics, organització criminal, blanqueig de capitals, suborn, prevaricació, malversació de fons públics i tràfic d'influències".

Notícies relacionades

Segons la CUP, que se cenyeix als informes de la Guàrdia Civil, “existeixen indicis del presumpte pagament de comissions a fundacions de l'òrbita de CDC, que a través del seu tresorer Andreu Viloca es reunia amb empresaris que pretenien l'adjudicació d'obres públiques”.

Els anticapitalistes, sempre amb el que ha transcendit de l'operació policial a la mà, afirmen que aquests empresaris “efectuaven amb caràcter previ una donació a les fundacions de CDC, i era poc després quan aconseguien les adjudicacions preteses".