Gordó insinua que també és víctima de la 'guerra bruta' contra el sobiranisme

"Sempre he actuat d'acord amb l'ordenament jurídic", al·lega l'exconseller

L'oposició el desafia a renunciar a l'aforament si no té res a amagar

dcaminal38580956 barcelona 24 05 2017 comparecencia de germ  gord  en el parl170524103655

dcaminal38580956 barcelona 24 05 2017 comparecencia de germ gord en el parl170524103655

3
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

El jutge del Vendrell que instrueix el 'cas 3%' ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que investigui Germà Gordó, i hi ha quatre testimonis (dos dels quals, protegits) que apunten a ell com a presumpte aconseguidor en el transvasament de comissions il·legals a Convergència a canvi de la concessió d'obres públiques. També la fiscalia guarda sospites sobre Gordó, però ell continua sense rebre cap assenyalament judicial, i això li ha valgut per reiterar aquest dimecres la seva innocència en la comissió d'Afers Institucionals del Parlament. Tenia 30 minuts per explicar-se en la seva intervenció inicial, però s'ha limitat a dir: "Sempre he actuat d'acord amb l'ordenament jurídic". Ha sigut en el segon torn quan ha fet un al·legat en defensa de la presumpció d'innocència, i ha deixat caure que és una altra víctima d'una guerra bruta contra el sobiranisme.

Conseller de Justícia del 2012 al 2016, gerent de CDC entre el juliol del 2005 i el desembre del 2010, secretari de la fundació CatDem del 2008 al 2010 i actual diputat de JxSí (per això és el TSJC el que ha de decidir si l'imputa com a aforat), Gordó ha sortit esquitxat de diversos escàndols, des del sumari del 'cas ITV' fins a les converses entre l'exministre Jorge Fernández Díaz i l'exdirector d'Antifrau Daniel de Alfonso, que el va proposar com a successor d'Artur MasArtur Mas. L'última aparició del seu nom, en el 'cas 3%', ha sigut la que ha centrat nombroses preguntes de l'oposició, encara que hi ha diputats que han aprofitat per repassar-li tota la seva trajectòria.

En tot cas, Gordó s'ha defensat per elevació. Malgrat ser més sibil·lí que Artur Mas, que directament va assenyalar l''operació Catalunya' com la culpable del viacrucis mediàtic judicial de la seva ex mà dreta, l'interpel·lat ha afirmat amb tota la intenció que "potser hi ha filtracions interessades" als mitjans de comunicació per atacar-lo, cosa que representa una "irregularitat manifesta". El seu company de partit Lluís Guinó sí que ha sigut molt més explícit al denunciar que hi ha hagut campanyes electorals amb "informació dopada" per perjudicar les forces independentistes.

Però ni això ha frenat la diputada de la CUP Anna Gabriel, que ha començat traient la maça i ironitzant amb la brevetat inicial de Gordó. "Amb 30 minuts no n'hi ha prou per explicar els casos de corrupció de Convergència", li ha etzibat. La diputada anticapitalista, que ha anunciat després de la sessió que el seu partit es presentarà com a acusació en el 'cas Petrum', li ha subratllat a l'exconseller que en la seva etapa com a gerent de CDC, el 40% de donacions privades que rebien els partits anaven a parar a Convergència, però a més ha anat directa a la jugular i ha entrat en els fons personals del compareixent: li ha repassat que pels seus càrrecs de responsabilitat en els últims lustres tenia sous superiors als 108.000 euros anuals, mentre que a l'extracte de comptes que ha facilitat al Parlament només hi consten 11.924 euros al banc. ¿On és la resta?, ha vingut a preguntar-li Gabriel. "Jo declaro tots els béns que tinc i estic en el meu dret de gastar-me'ls en el que vulgui", li ha contestat el dirigent nacionalista.

L'AFORAMENT

Notícies relacionades

Tampoc Carlos Carrizosa ha sigut benèvol. El portaveu de Ciutadans ha burxat en la relació Pujol-Mas-Gordó i li ha recordat que apareix als papers de la investigació com a intermediari i aconseguidor de comissions, i ha rematat amb un altre aspecte que també ha ressaltat el socialista Jordi Terrades. Tots dos li han retret que s'amagui rere el seu aforament i l'han desafiat a renunciar a aquesta figura jurídica per afrontar la investigació del jutge del Vendrell si és que no té res a amagar. El mateix que ha fet Lluís Rabell (Catalunya Sí que es Pot), que li ha buscat la fibra apel·lant a la seva "honra" per defensar-se com a imputat i ha insistit en les seves reunions amb empresaris.

"És clar que em vaig reunir amb empresaris, i amb diputats, i amb associacions, i amb diputats, amb tothom que m'ho demanava", s'ha defensat Gordó, que ha reiterat que mai ningú li va demanar res que sortís de l'ordenament jurídic. També ha volgut aclarir que mai va tenir relació laboral amb els tresorers convergents Daniel Osàcar i Andreu Viloca, "dos professionals magnífics i d'una conducta irreprotxable".