Felipe González demana donar suport a Pedro Sánchez

"Estic en minoria com altres vegades, però s'ha de recolzar la majoria", afirma l'expresident i exlíder del PSOE

Felipe González felicita públicament Sánchez sense parlar-hi en persona / EFE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

L'expresident del Govern Felipe González va trencar aquest dimarts el silenci mantingut des de la victòria, diumenge, de Pedro Sánchez a les primàries del PSOE. I encara que va admetre que al perdre Susana Díaz ell s'ha quedat "en minoria, com altres vegades", va considerar que ara s'ha de recolzar la majoria guanyadora i "enfortir" el PSOE.

González va fer aquestes declaracions als periodistes abans de participar ahir a la tarda en el col·loqui debat 'Brexit però no 'frexit': ¿cap on va Europa?', organitzat per la Fundació Alternatives al Círculo de Bellas Artes.

"S'ha de fer un bon congrés i sortir-ne amb un projecte sòlid", va subratllar González, que va eludir respondre a altres preguntes que li van plantejar.

PREPARAR EL CONGRÉS

Després de la conferència, al ser preguntat novament, González va manifestar que pretén "ser optimista" i "no interferir" perquè Sánchez "treballi", faci "un bon congrés" i "tiri endavant".

Notícies relacionades

Preguntat sobre si en el passat ha "interferit" en la situació del PSOE, ho va negar i va dir expressament: "No hi he interferit mai". Per últim, a la qüestió de si tornarà a confiar en Sánchez, va reconèixer que no està en aquest debat, sinó que el que s'ha de fer és recolzar el nou secretari general perquè és el que han volgut la majoria de militants i, per tant, és "just" fer-ho.

González, juntament amb el també expresident d'un Govern socialista José Luis Rodríguez Zapatero, va ser un dels principals defensors de la candidatura de Susana Díaz en la batalla per la secretaria general del PSOE.