QUERELLA PER LA LICITACIÓ DE LES URNES

Borràs acusa de "manipulació barroera de la justícia" el Govern central

La consellera de Governació assegura que les actuacions de l'Executiu central porten els catalans a escollir entre "independència i decadència"

jrico35871809 barcelona  11 10 2016 reunio consell executiu del govern de 161012135238

jrico35871809 barcelona 11 10 2016 reunio consell executiu del govern de 161012135238 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha acusat aquest divendres l'Estat de "colonialista" i d'aplicar un "estat d'excepció" a Catalunya, i ha argumentat que ho evidencien accions com la querella que ha rebut per la compra de 8.000 urnes. "Ens estem acostumant a acceptar actituds que en qualsevol altre país serien motiu d'escàndol. Actituds colonialistes, com si estiguéssim en un estat d'excepció, i s'ha de fer una reflexió profunda", ha denunciat.

Borràs ha exemplificat les seves paraules i ha acusat l'Estat de "manipulació barroera de la justícia", "persecució del debat de les idees", "fractura del principi d'inviolabilitat parlamentària" i "utilització de mecanismes de l'Estat legals i no legals per anar en contra d'una aspiració democràtica". 

Notícies relacionades

Després de qualificar l'Estat d'"urnafòbic", per la seva "por a les urnes", la consellera ha assegurat que l'Estat té una "democràcia malalta", i ha receptat al Govern central "que es prengui una til·la, que escolti i ens asseguem, perquè hi ha moltes coses que no es resolen amb una pastilla, sinó parlant amb el metge i sent escoltat". 

Però també ha deixat clar que a Catalunya "fa temps que s'ha decidit passar de la queixa permanent" i que, davant "un Estat que no només no rema a favor, sinó que en ocasions va en contra, ha portat molts catalans a plantejar-se la dicotomia entre independència i decadència, i això només es pot resoldre votant".