La ultradreta de la Falange rebutjarà Puigdemont a Madrid al crit de "separatistes il·legalització"

El president, Junqueras i Romeva assistiran amb Pablo Iglesias a l'Ajuntament de Carmena

1
Es llegeix en minuts

La ultradreta intenta pressionar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, abans de la seva conferència del pròxim 22 de maig a l'Ajuntament de Madrid. La Falange ha convocat una manifestació contra la presència en aquest acte de Puigdemont, el seu vicepresident, Oriol Junqueras; el conseller d'Exteriors, Raül Romeva; i el líder de Podem, Pablo Iglesias.

L'objectiu de Puigdemont és llançar un missatge de diàleg, fent una crida al referèndum pactat que rebutja el Govern central. La Falange, per la seva part, aspira a mostrar el seu rebuig, com ja va fer al març davant la presència de l'expresident Artur Mas a l'Ateneu de Madrid.

La consigna falangista per a la marxa és clara: "La resposta d'Espanya: fora separatistes de les institucions, separatistes il·legalització". Aquest partit, a més, insta els assistents a portar banderes d'Espanya a l'acte, que tindrà lloc a les 18 hores davant el Palacio de Cibeles, seu del Consistori que presideix Manuela Carmena.

INVITACIÓ A RAJOY

Notícies relacionades

Aquest mateix dimecres, Puigdemont va convidar el Govern de Mariano Rajoy a anar a "escoltar" la seva conferència del pròxim 22 de maig a Madrid, abans d'elogiar Carmena davant les "innobles i injustes" crítiques que està rebent.

El polític català també va criticar els que pensen que "fins i tot fer una conferència" com la que preveu per plantejar una última oferta a l'Estat per pactar un referèndum sobre la independència de Catalunya "pot arribar a ser anticonstitucional".