Plantada del PP a les Corts Valencianes per les acusacions de corrupció

Els diputats populars abandonen l'hemicicle després que Compromís els hagi reprotxat que col·loquessin "lladres de guant blanc"

jgblanco38381118 valencia 11 5 2017  pol tica cortes valencianas protesta del170511105915

jgblanco38381118 valencia 11 5 2017 pol tica cortes valencianas protesta del170511105915 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / VALÈNCIA

El que ha començat amb un enfrontament per les polítiques educatives públiques ha derivat en una gran bronca per la corrupció. El grup del PP a les Corts Valencianes ha abandonat aquest dijous l'hemicicle després que el portaveu parlamentari de Compromís, Fran Ferri, els hagi acusat de col·locar a la Comunitat Valenciana “lladres de guant blanc” quan governaven la Generalitat.

Tots els membres de la bancada popular han assistit al ple amb camises i samarretes blanques i cartells amb el lema ‘Llibertat educativa’ per recolzar les reclamacions dels sectors dels centres concertats, que es van manifestar massivament dissabte passat a València, després de la supressió de 31 unitats de 1r de Batxillerat de les 437 concertades que existien, que suposa una reducció del 14%.

MIGUEL LORENZO

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, mostra una samarreta per la "llibertat educativa", a les Corts Valencianes.

Isabel Bonig, la líder del PP valencià, ha interpel·lat per aquesta qüestió el president de la Generalitat, Ximo Puig. “Parlen de privilegis amb el que per nosaltres és llibertat, llibertat i llibertat”, li ha dit Bonig. “Quan diu llibertat parla de privilegis, de desigualtat. Quan parla de llibertat és com quan el senyor Blasco parlava de cooperació”, li ha contestat Puig, en referència a l'exconseller Rafael Blasco, actualment a la presó pel desviament de fons destinats a projectes de desenvolupament.

DE L'EDUCACIÓ A LA CORRUPCIÓ

Notícies relacionades

En el debat també ha intervingut el conseller d'Educació, Vicent Marzà, que ha respost als crits de "llibertat" des de la bancada popular amb un altre dard: “Suposo que canten llibertat pels delinqüents que tenen presos”. També ha recordat al PP que en els grups que recolzen el Govern autonòmic i la seva política educativa també hi ha catòlics. “Però tenen una diferència amb vostès: que compleixen els manaments. Jo només els en recordo dos: no mentiràs i no robaràs”, ha afegit. “Aquesta diputada i aquest grup ni roba ni menteix. Potser qui ho fa és vostè o els seus socis”, li ha contestat Bonig.

MIGUEL LORENZO

Els diputats del PP a les Corts Valencianes exhibeixen pancartes per la "llibertat educativa".

L'intercanvi d'acusacions ha seguit pujant de to quan Marzà ha assegurat que "alguns s'han de vestir de blanc per blanquejar la seva corrupció”. Però la bronca definitiva ha esclatat quan Ferri ha afirmat que “el PP quan està a l'oposició es posa camisa blanca i quan està al Govern ens posa lladres de guant blanc”. En aquest moment, tots els membres del grup popular han abandonat l'hemicicle mentre els uns i els altres s'increpaven. “I a més tenen la pell molt fina”, els ha acomiadat Ferri.