LES PRIMÀRIES SOCIALISTES

Pedro Sánchez s'erigeix a Sabadell en "separatista" de la corrupció

L'exlíder socialista reclama "rescatar el PSOE" de l'aparell que va forjar l'abstenció a Rajoy

En territori sanchista, l'aspirant a secretari general llança dards a Díaz davant de més de 800 persones

cmontanyes38372581 sanchez170510215817

cmontanyes38372581 sanchez170510215817 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ho deia Pedro Sánchez tan bon punt va saltar a l'arena a Sabadell. “Allà on anem està ple a vessar”. Tant si és a Barcelona, com a Don Benito o a Sabadell, on aquest dimecres l'exsecretari general del PSOE ha reunit més de 800 persones. Encara que no tots eren militants, era gairebé la mateixa xifra d'avals que va reunir Susana Díaz a Catalunya. En la seva particular 'operació reconquista' l'exlíder socialista ha contestat als que li diuen "radical i separatista" que és "radicalment oposat al PP i separatista de la seva corrupció" i ha cridat a "rescatar el PSOE" de l'aparell que va forjar l'abstenció a Mariano Rajoy.

"Que sigui l'última vegada "Que sigui l'última vegada que un secretari general hagi de dimitir per complir amb la paraula donada a la militància"

"Que sigui l'última vegada que un secretari general hagi de dimitir per complir amb la paraula donada a la militància", ha sentenciat un Sánchez que s'ha sentit còmode a Sabadell, jugant al seu terreny. I no per fer el míting davant de 800 persones a la plaça de Picasso, al costat d'una pista de bàsquet, el seu esport preferit. Sinó perquè Catalunya és territori 'sanchista'. El PSC va ser el gran escuder de Sánchez en la seva defensa numantina del 'no' a Rajoy. Després que el secretari general acabés sent deposat i el PSOE facilités la investidura del president del Govern (tot i el vot contrari dels diputat del PSC), els socialistes catalans van abaixar escuts i llances per recompondre els ponts trencats amb la gestora de Ferraz. Però, malgrat que el PSC ha decretat neutralitat en les primàries, la recollida d'avals a Catalunya (on Sánchez va rebre gairebé la meitat dels possibles i sis vegades més que Susana Díaz) ja va deixar clar el que tothom donava per fet: que la segona comunitat amb més bases socialistes (només superada per Andalusia) seguirà sent 'sanchista'.

"Em diuen radical i separatista. "Em diuen radical i separatista. Doncs sí, soc radicalment oposat al PP i separatista de la seva corrupció"

Notícies relacionades

També s'ha sentit còmode en el seu discurs cada vegada més d'esquerres, amb què vol accentuar les seves distàncies amb Díaz, i que inclou 'La Internacional' al final de cada míting. Als que riuen de la seva aposta assembleària els recorda que Pablo Iglesias ja ho era. "Els que diuen que el PSOE no pot ser assembleari, desconeixen la història de la nostra organització: Pablo Iglesias consultava els afiliats sobre els grans acords. El meu compromís és que a partir del 21 tots els acords postelectorals es consultaran als afiliats i afiliades". A l'altre Pablo Iglesias li reserva alguna clatellada --"Iglesias li va com un guant a Rajoy", encara que el president del Govern i el PP s'emporten la pitjor part dels atacs ("Bárcenas al carrer i el seu amic a la Moncloa").

A Susana Díaz no l'ha nomenat ni una vegada, encara que les al·lusions velades a la presidenta de la Junta d'Andalusia han sigut una constant com, per exemple, quan ha sentenciat que serà la militància la que farà incompatible ser president autonòmic i secretari general del partit. Conscients de la importància que poden tenir els vots dels 14.322 militants del PSC en les eleccions, Sánchez té previst tornar dues vegades més a Catalunya la setmana següent mentre que Díaz celebrarà divendres un acte a Mataró.