EL POLS SOBIRANISTA

El PP atribueix a "pressions" el suport del Barça al referèndum independentista

Els conservadors insinuen que la Generalitat ha forçat els directius del club a prendre posició sobre la consulta

zentauroepp38329008 gra097  barcelona  7 05 2017  el vicesecretario de sectorial170507164438

zentauroepp38329008 gra097 barcelona 7 05 2017 el vicesecretario de sectorial170507164438 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts

El Partit Popular ha anat aquest diumenge un pas més enllà en el seu repudi de l'adhesió del Barça al Pacte Nacional pel Referèndum. Si ahir es va limitar a rebutjar-lo a través d'un tuit del seu coordinador general, Fernando Martínez-Maillo, en què considerava que no s'havien de barrejar esport i política, avui els conservadors han acusat veladament el Govern de forçar el club a sumar-se a la reivindicació d'una consulta d'autodeterminació.

Durant el primer acte de la campanya 'La Catalunya valenta' que els populars catalans han dissenyat per combatre les tesis sobiranistes, el vicesecretari general del PP, Javier Maroto, ha considerat que el gest del FC Barcelona és "una prova manifesta" de les "pressions" que exerceixen "la Generalitat i el govern independentista" a favor del procés.

Maroto, que ha acompanyat a Badalona el líder del PPC, Xavier García Albiol, en aquest acte, ha evitat precisar a quin tipus de pressions es referia, encara que les ha emmarcat en un context en què, al seu entendre, existeix "un missatge oficial, de la Catalunya oficial", que és una "realitat molt diferent" de la de la Catalunya "a peu de carrer". "El missatge que es trasllada des d'un costat i l'altre no és el mateix i a vegades és fruit de pertànyer o no a aquesta oficialitat", ha apuntat.

UN GOL EN PRÒPIA PORTA

Notícies relacionades

Segons el dirigent conservador, el Barça ha comès "el mateix error" que el Govern: "Tots dos creuen que tots pensen com ells". "En nom de moltes altres persones, em pregunto: ¿és que no hi ha milers de seguidors del Barça que no se senten independentistes? Crec que la directiva del Barça s'ha marcat un gol a la seva pròpia porta", ha afegit.

Albiol, soci de l'Espanyol, ha abundat en aquesta mateixa idea, ja que ha considerat que el suport del club a la celebració d'un referèndum pactat amb l'Estat suposa una "falta de respecte" als seguidors culers que no són independentistes. Però, en canvi, un altre seguidor periquito, el diputat d'ERC Gabriel Rufián, ha defensat que "estar a favor d'un referèndum no et converteix en independentista, et converteix en demòcrata".