Revolta sindical a casa de Rajoy: els treballadors de la cafeteria de la Moncloa, a la vaga per impagaments

L'empresa no paga des de fa mesos als 30 treballadors d'aquest servei hostaler

Ramiro Jaquete SA estaria a prop del concurs de creditors

undefined37679487 madrid  15 03 2017    mariano rajoy presidente del gobierno 170426120209

undefined37679487 madrid 15 03 2017 mariano rajoy presidente del gobierno 170426120209 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Els 30 treballadors de les dues cafeteries del palau de la Moncloa han anat a la vaga aquest divendres entre les 13 i les 15 hores pels seus problemes laborals amb l'adjudicatària de la contracta, Ramiro Jaquete SA. Aquesta jornada, quarta de de les sis convocades, ha portat la conflictivitat laboral a la mateixa seu del Govern de Mariano Rajoy. El cop ha aconseguit l'efecte que pretenia, ja que els danys col·laterals han sigut els periodistes que cobreixen la roda de premsa del Consell de Ministres, que s'han quedat sense les habituals tapes de truita d'aquests bars.

La raó d'aquesta protesta sindical és que els treballadors fa un any i mig que tenen problemes de retribució, i no han rebut les nòmines des del gener. "La situació econòmica és paupèrrima i ni podem ni hem d'esperar ni un minut més", expliquen els treballadors. "L'Administració ha de garantir el compliment dels plecs i les condicions tècniques de la cafeteria, però també el tractament just i subjecte a dret dels treballadors i les treballadores". "Se'ls paga malament, en mà o no tot", afegeixen des de Comissions Obreres. 

EMPRESA POLÈMICA

Notícies relacionades

L'adjudicatari d'aquesta contracta és Ramiro Jaquete SA. Al seu propietari se'l coneix com 'el rei del ranxo', un asturià de 86 anys que va fer diners a partir d'un negoci de triperia i ara dirigeix un grup amb 3.000 treballadors. Aquest problema no és el primer que pateix la seva empresa, que també ha tingut polèmiques amb concessions hostaleres a l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid i en una caserna de Saragossa, i també en una contracta de neteja a la caserna d'El Goloso (Madrid).

Segons 'El Confidencial', l'empresari estaria a prop del concurs de creditors. Segons els treballadors, ni els proveïdors els serveixen, i els mateixos cambrers han d'anar a comprar a un supermercat que, a més, no està gens a prop. En aquesta conjuntura, alguns treballadors han decidit portar Jaquete davant la justícia pel seu compte.