Rajoy, Inda, Marhuenda... El Parlament cita 54 persones a la comissió de l''operació Catalunya'

La Cambra també desenterrarà el 'cas Camarga' i el 'Fernándezgate' amb la presència dels seus protagonistes

opcat

opcat

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

L'espectacle politicomediàtic que va deparar la 'comissió Pujol' té tota la pinta de repetir-se amb la comissió d'investigació de l''operació Catalunya' del Parlament. Els grups han aprovat aquest dijous els noms de 54 persones citades a comparèixer a la Cambra a partir del dia 23 d'aquest mes i l'elenc és tan variat que va des de Mariano Rajoy fins a Eduardo Inda i Francisco Marhuenda, passant pels protagonistes del 'Fernándezgate' i del 'cas Camarga'.

A més de Rajoy, la Cambra ha aprovat sol·licitar la compareixença de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, del ministre de l'Interior, José Ignacio Zoido, del cap de Gabinet del cap de l'Executiu central, Jorge Moragas, de l'exministre Jorge Fernández Díaz i d'alts comandaments i exresponsables del Cos Nacional de Policia com Ignacio CosidóJosé Manuel VillarejoEugenio Pino i Marcelino Martín Blas. La majoria, sobretot els membres del Govern central, és més que probable que no hi assisteixin: en altres ocasions ja han rebutjat assistir a la Cambra catalana al·legant que ells davant de qui han de rendir comptes és davant el Congrés. A més, aquesta vegada poden esgrimir que la Cámara baixa té en marxa una altra comissió pel mateix assumpte.

TESTIMONIS I EXPERTS

Notícies relacionades

També seran citats l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias, l'empresari Javier de la Rosa, el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, i l'exdirector de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonso. La compareixença d'aquest últim ha sigut l'única en què el PP ha votat a favor. Els populars ho han fet al·legant que esperen que amb aquesta intervenció es demostri que l'anomenada 'operació Catalunya' no va existir. Per aquesta raó han votat en contra de la resta de compareixences, fins i tot afegint-se a JxSí i la CUP per tombar la proposta de Ciutadans que també rendissin comptes davant la Cambra els exconsellers Germà Gordó i Felip Puig.

Tots els càrrecs polítics i policials hauran de comparèixer en qualitat de testimonis. En canvi, tant Francisco Marhuenda com Eduardo Inda, així com l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, parlaran com a experts. En uns casos pel que han publicat els mitjans de comunicació que dirigeixen i en l'altre per la seva experiència com a president de la 'comissió Pujol' i analista de la corrupció existent a Catalunya.