El diputat del PP que va alertar del compte suís de González diu que Cifuentes va ser espiada

Hi va haver un seguiment quan era delegada del Govern que va ser detectat per la seva vigilància

 

  / EFE / SANTI DONAIRE

1
Es llegeix en minuts

El diputat del PP a l'Assemblea de Madrid Jesús Gómez ha assegurat aquest dimecres, després de declarar com a testimoni davant el jutge del 'cas Lezo', que van ser detectats seguiments a la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, quan era delegada del Govern i a ell mateix. "A part que s'estava defraudant les arques públiques, aquests diners s'estaven utilitzant també per destruir reputacions d'adversaris polítics de dins i de fora del PP", ha relatat el polític que va alertar la cúpula del PP del compte suís d'Ignacio González, l'expresident madrileny.

Després de la seva declaració com a testimoni a l'Audiència Nacional, ha destacat que hi va haver un seguiment a Cifuentes quan era delegada del Govern a Madrid que va ser detectat pel seu servei de vigilància i que, segons sembla, el va realitzar un expolicia "presumptament per a un despatx d'advocats que es diu Azertia", que comparteix seu amb 'Estrella Digital', mitjà digital que ell creu que va ser adquirit per l'expresident madrileny Ignacio González amb aquest objectiu. "Començo a veure relació directa entre el mitjà digital, també un altre mitjà com Canal 33 i el diari de Leganés i algun polític local d'Unió per Leganés, com Carlos Delgado", ha indicat.

Notícies relacionades

Ha explicat de nou que quan el 2014 va arribar a les seves mans un número de compte a Suïssa atribuït a González, va alertar diversos membres del PP i fins i tot va intentar traslladar-ho a la germana del president del Govern, Mariano Rajoy, a través d'un amic que, com ella, és registrador de la propietat.

Gómez va denunciar el 2014 "fins en tres ocasions" davant Esperanza Aguirre, i després davant els dirigents nacionals del partit Juan Carlos Vera i Carlos Floriano, que Ignacio González tenia el compte, segons va explicar en una entrevista la setmana passada. Esperanza Aguirre, llavors presidenta del PP de Madrid, no s'ho va creure al considerar que eren "calúmnies i mentides", una decisió per la qual acabaria dimitint.