El conseller Santi Vila equipara Ada Colau amb Donald Trump o Marine Le Pen

El titular de Cultura considera que els partits tradicionals no han sabut "estar a l'altura" i que aquesta circumstància l'ha aprofitat "el populisme"

avalero35949581 barcelona  18 10 2016 reunio del consell executiu del govern161021133519

avalero35949581 barcelona 18 10 2016 reunio del consell executiu del govern161021133519

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El conseller de Cultura, Santi Vila, va fer aquest dimarts una comparació "malvada" a l'equiparar Ada Colau amb el president dels EUA, Donald Trump, i la candidata de l'extrema dreta francesa a l'Elisi, Marine Le Pen.

En una conferència a Granollers recollida per 'El 9 nou', Vila va considerar que la crisi i la incapacitat dels partits tradicionals per posar-hi fi han alimentat el creixement de moviments populistes. "Els partits tradicionals no han estat a l'altura i això ho ha aprofitat el populisme", va subratllar.

Notícies relacionades

A l'hora de posar exemples, el conseller no es va tallar: "Donald Trump, als Estats Units; Marine Le Pen a França i, deixeu-me ser malvat, Ada Colau a Barcelona". Al seu parer, són persones que diuen: "Això ho arreglo jo".

LA DEFINICIÓ DEL PROCÉS

En un altre moment de la seva conferència, titulada 'La utopia: bàlsam o revulsiu', Vila va explicar que recolza el procés sobiranista perquè "fa més suportables les dificultats d'avui perquè eleva la mirada i es fixa en un horitzó de futur millor; és crític amb l'statu quo i, per tant, és rebel i inconformista, apel·la a la responsabilitat personal, és una oportunitat per fer neteja de totes les coses dolentes que hem heretat i respon a una identitat col·lectiva avançada davant el risc de quedar integrats i assimilats".