Podem aparta Errejón de la seva tertúlia de ràdio i exigeix posar-hi Montero

La Cadena SER es nega a acceptar la imposició i la portaveu es planta en el programa per exigir participar-hi

zentauroepp36464765 barcelona 30 11 2016 television tv3 angels barcelo con i igo161202112102

zentauroepp36464765 barcelona 30 11 2016 television tv3 angels barcelo con i igo161202112102

2
Es llegeix en minuts

La direcció de Podem va fer aquest dimarts un nou pas en el procés per apartar Íñigo Errejón, el que va ser número dos del partit fins que el triomf de Pablo Iglesias a Vistalegre 2 Pablo Iglesias Vistalegre 2va desencadenar-ne el relleu com a pes fort. La Cadena SER va confirmar el desenllaç d'una disputa que durava setmanes: pràcticament des de la victòria a l'assemblea ciutadana del febrer la nova cúpula podemista, dominada pel sector pablista, exigia substituir la participació d'Errejón per Irene Monterola dirigent que el va succeir com a portaveu al Congrés Congrési estreta col·laboradora d'Iglesias que també ocupa ara la seva butaca a l'hemicicle.

L'emissora es va negar a acceptar el que considera una "imposició" i va traslladar a Podem que volien seguir mantenint Errejón en el debat polític d''Hora 25', encara que hagués deixat de ser el portaveu parlamentari. Van descartar la proposta de la nova secretaria de Comunicació, que va pressionar perquè aquest lloc fos ocupat per Montero, com a màxim, en rotació amb l'ex-Jemad, Julio Rodríguez. La SER no va acceptar aquest canvi i va recordar que el programa tria els seus convidats, no són els partits els que els imposen.

La polèmica que s'estava gestant va esclatar al migdia, quan la SER va assumir que en la tertúlia del dimarts a la nit no hi seria Errejón --que ha decidit assumir el veto de la direcció del seu propi partit-- i va emetre un comunicat denunciant l'intent d'imposició. Podem va respondre amb un altre en què acusa la cadena de ràdio de vetar Montero i en què explica que intenten donar més notorietat a les portaveus.

L'intercanvi de retrets va incendiar les xarxes socials. Errejón va mirar de sortir al pas amb un missatge de Twitter en què va assegurar que Podem "pot triar" els seus portaveus, en un intent de treure dramatisme a una decisió contra la qual no té capacitat de maniobra. Iglesias va expressar el seu malestar.

A les xarxes han recordat quan Iglesias presumia de triar els tertulians dels programes que dirigeix, malgrat les pressions que deia que rebia dels partits.

Notícies relacionades

Lluny d'acovardir-se, Montero es va plantar a les portes del programa acompanyada pel secretari de Comunicació, Juanma del Olmo, i va exigir intervenir-hi en substitució d'Errejón. El debat se celebrava al Museu Reina Sofia per l'aniversari del 'Guernika' i la direcció de l'emissora els va oferir entrar a la sala, però no ocupar la cadira de l'exnúmero dos. Montero va rebutjar la invitació.

A l'inici de la taula política, Àngels Barceló va explicar els motius de l'absència d'Errejón. Va confirmar les exigències de Podem i va defensar que els programes són lliures d'escollir els seus convidats. "Des de la celebració de Vistalegre 2 a Errejón se l'ha anat apartant com a portaveu de totes les àrees, però pensem que no pot ser apartat, perquè els convidats els escollim nosaltres", va assenyalar per insistir que no està disposada a acceptar "imposicions de Podem ni de cap partit".