EL BASTIMENT DE LA NOVA ESQUERRA

Els comuns qualifiquen de "repressió judicial" la imputació de Nuet

El líder d'EUiA, encausat pel referèndum unilateral, serà el secretari de l'executiva de Domènech

Adrià Alemany, parella de Colau, serà un dels pesos pesants de la direcció del nou partit

zentauroepp36668472 barcelona 19 12 2016 declaran como testigos del caso forcade170425164326

zentauroepp36668472 barcelona 19 12 2016 declaran como testigos del caso forcade170425164326 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavier Domènech ha sortit en defensa de Joan Josep Nuet, nou secretari de coordinació de l'executiva dels comuns. El líder dels comuns ha qualificat de "pràctica repressiva judicial" la imputació del membre de la Mesa del Parlament per votar a favor de tramitar una proposta de resolució per convocar un referèndum unilateral sobre la independència. El coordinador general ha reivindicat Nuet en la presentació dels càrrecs en l'executiva del partit.

Adrià Alemany serà una figura clau en l'estructura dels comuns. Parella d'Ada Colau i peça fonamental de l'èxit de Barcelona en Comú, ocuparà el càrrec de coordinador de Relacions Polítiques amb la resta de formacions. Per exemple amb Podem, partit que els comuns esperen que s'acabi integrant a la confluència abans de l'estiu. Xavi Matilla, cap de l'oposició a l'Ajuntament de Terrassa, també jugarà un rol important com a coordinador d'Organització i Territori.

La diputada al Congrés Lucía Martín (Societat Civil i Moviments Socials), Elisenda Alamany (Comunicació) i Ernest Urtasun i Gerardo Pisarello seran els portaveus dels comuns. L'eurodiputat i portaveu d'ICV i el primer tinent d'alcalde també s'encarregaran de Relacions Internacionals.

Notícies relacionades

El coordinador nacional d'ICV David Cid (Relacions Institucionals), Marc Parés (Anàlisi, Polítiques Públiques i Programa), Jèssica Albiach (Feminismes i Transparència), Paola Locasio (Formació) i Susanna Segovia (Municipalisme) completen la dotzena de càrrecs a la cúpula dels 32 elegits en l'assemblea fundacional.

EL NOM, EL MES QUE VE

Domènech ha explicat que estan preparats per a la convocatòria de les eleccions. I ha anunciat que el nom definitiu del partit es decidirà la segona meitat del mes de maig. Els comuns esperen tenir les dues denominacions finalistes abans del 15 de maig perquè la militància voti quina prefereix. La marca no es va votar en l'assemblea fundacional per la falta d'acord amb Podem Catalunya, que es va despenjar de la confluència a l'últim momentPodem Catalunya.