Podem exigeix al Govern que denunciï l'homenatge a Utrera Molina amb la "mateixa pressa" que l'hissament de banderes republicanes

La formació morada anuncia que anirà als tribunals si el delegat de l'Executiu central a Andalusia no pren mesures

jregue38147307 fotodeldia  gra324  nerja  m laga   22 04 2017   el exminist170424132304

jregue38147307 fotodeldia gra324 nerja m laga 22 04 2017 el exminist170424132304 / JORGE ZAPATA

1
Es llegeix en minuts

Podem Andalusia ha exigit aquest dilluns al delegat del Govern a la comunitat autònoma, Antonio Sanz, que tingui la "mateixa pressa i voluntat" per denunciar l'"homenatge" a l'exministre franquista José Utrera Molina, mort aquest dissabte a Nerja (Màlaga) als 91 anys, que la que va tenir per denunciar la bandera de la segona república espanyola que va onejar a la plaça de la Constitución de Cadis.

Segons el grup, l'acte, en què es va entonar el 'Cara al sol', incompleix la llei andalusa de memòria històrica i, en cas que Sanz no acudeixi als tribunals, Podem ha advertit que "es personarà perquè es compleixi la llei".

"A diferència d'altres països, aquí no fa falta que sorgeixin nous partits d'extrema dreta perquè el feixisme i l'homenatge als feixistes estiguin de plena actualitat, ja tenim el PP, que és l'herència franquista d'aquest país", ha censurat el secretari de comunicació de la formació morada a Andalusia, Pablo Pérez Ganfornina.

UN FUNERAL FRANQUISTA

Notícies relacionades

Un grup de persones van entonar divendres passat l'himne 'Cara al sol' per acomiadar Utrera Molina. A la sortida del fèretre de l'església de San Miguel de Nerja diverses persones van alçar els braços i van corejar l'himne falangista. El seu gendre, l'exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, entre altres, va portar el taüt des de l'església on es va celebrar la missa fins al cotxe, per al seu posterior trasllat al crematori de Vélez-Málaga.

La filla del dictador Francisco Franco, Carmen Franco Polo i l'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, del PP, estaven entre els assistents.