Rajoy, "de bon humor", anuncia 1.300 milions per a l'AVE

El president avança que Renfe posarà a la venda 250.000 bitllets a 25 euros pel 25 aniversari de l'alta velocitat

Compraran 15 trens nous i milloraran connexions entre províncies andaluses

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Amb la pira de la corrupció al PP madrileny cremant per tercer dia consecutiu, el president del Govern, "de bon humor", ha anunciat aquest divendres la inversió de 1.300 milions d'euros en alta velocitat, que inclourà la compra de 15 trens i la millora de trams entre Sevilla, Màlaga i Granada. A més, Renfe posarà a la venda 250.000 bitllets a 25 euros.

Mariano Rajoy ha fet aquest anunci en l'acte de celebració el 25 aniversari del primer AVE a Espanya, a l'estació de la capital andalusa, davant la presidenta de la Junta, Susana Díaz, que ha reclamat en el seu discurs noves inversions per "modernitzar" la seva comunitat autònoma. 

"L'AVE és el relat immillorable de l'ambició al nostre país", ha defensat Rajoy, que ha postulat l'alta velocitat com el motor de la competitivitat i el creixement econòmic. No ha pronunciat ni una sola paraula sobre els casos de corrupció i el format de l'acte no permetia preguntes dels periodistes. 

En el seu discurs, Díaz ha assenyalat que l'AVE "va tornar l'autoestima als andalusos" i ha demanat un "projecte de país cohesionat, vertebrat i inclusiu".

Notícies relacionades

El Cap del Govern ha viatjat fins a Sevilla en el mateix AVE que el 1992 va inaugurar l'alta velocitat acompanyat per la presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que sí que ha conversat amb la premsa i ha explicat que Rajoy està "de bon humor", que a l'AVE han estat comentant diversos projectes ferroviaris, com el de Galícia, i ha anunciat la satisfacció a l'Executiu per l'increment del nombre de viatgers aeris, que en el primer trimestre ha augmentat en tres milions de persones respecte a l'any anterior. 

Rajoy i Cifuentes han posat per a una fotografia davant el comboi, batejat 'Miguel de Cervantes', somrients, en un clar esforç per mostrar-se aliens a la polèmica que aquest divendres torna als titulars, amb la detenció de l'OHL, Javier López Madrid, i la declaració de l'expresident de Madrid, Ignacio González, detingut dimecres per la seva presumpta implicació en irregularitats en la gestió de l'empresa pública Canal d'Isabel II.