La Guàrdia Civil registra la seu d'OHL pel suposat finançament il·legal del PP de Madrid

L'empresa apareix en l'agenda intervinguda a Francisco Granados, ara a la presó

El registre ha sigut ordenat pel jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco. / EFE VIDEO

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha entrat aquest dijous a la seu d'OHL en el marc de l'operació Lezo, que investiga el presumpte finançament irregular del PP de Madrid. El registre té lloc només 24 hores després de la detenció de 12 persones relacionades amb aquesta trama, entre elles l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González.

Notícies relacionades

Segons ha avançat 'El Mundo' , a l'agenda intervinguda de Francisco Granados, l'exnúmero dos d'Esperanza Aguirre al partit i al govern municipal que és a la presó, apareixen referències de pagaments que aquesta empresa feia als populars. Granados es troba en presó preventiva des del 2014 en el marc de la 'trama Púnica’, en què s'investiguen les transferències econòmiques d'empresaris a polítics a canvi de favors.

L'operació policial està dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, que el febrer del 2016 va ordenar el registre del despatx i el domicili de l'exgerent del PP de Madrid, Beltrán Gutiérrez, així com l'oficina de Francisco Javier López Madrid, gendre de Juan Miguel Villar Mir, propietari del grup OHL. La constructora va emetre llavors un comunicat en què va negar haver efectuat pagaments al PP.