Bonvehí decideix no portar la gravació a la fiscalia per evitar perjudicar Junts pel Sí

Demana a ERC que assumeixi responsabilitats després de reconèixer que les veus són de dirigents republicans

1
Es llegeix en minuts

El coordinador d'organització del PDECatDavid Bonvehí, ha decidit fer marxa enrere i no presentar una denúncia davant la fiscalia per la gravació de què va ser objecte en un restaurant de Manresa per no perjudicar les relacions entre els dos socis de Junts pel Sí. "El tema es pot resoldre sense anar a la fiscalia, però demanaré les responsabilitats polítiques que corresponguin", ha anunciat Bonvehí en declaracions a RAC-1.

El polític sobiranista ha considerat que ERC ha d'assumir responsabilitats després de reconèixer que les veus són de dirigents del seu partit. "Em sap greu i no entenc que ningú hagi assumit responsabilitats polítiques, l'independentisme no pot fer coses així", ha lamentat.

Notícies relacionades

Segons ha explicat, els dos dirigents republicans als quals es considera responsables de la filtració de la gravació -la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, i l'excandidat dels republicans a la capital del Bages, Pere Culell- es van acostar a saludar-lo al restaurant. "Pensava que no escoltaven la conversa".

Bonvehí ha qualificat d'"incomprensible" el llarg silenci d'Esquerra després de fer-se pública la conversa, en què el dirigent del PDECat apostava per presentar un "candidat autonomista" a les eleccions al Parlament si el procés fracassa. I ha justificat que en la conversa estava parlant "d'un escenari si tot acaba en desastre".