Les víctimes desconfien del "teatre" representat a Baiona

L'AVT demana a Rajoy que no participi del "circ" i no acosti els presos al País Basc

 

  / EFE / DAVID AGUILAR

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Les víctimes del terrorisme d'ETA van viure aquest 8 d'abril amb molt recel. No els va agradar el "teatre" que la banda va representar a Baiona (França) perquè creuen que és una trampa en què temen que caiguin els governs d'Espanya i França. La presidenta del Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme, Consuelo Ordóñez, va titllar d'"espectacle propagandístic" el desarmament d'ETA que, segons el seu parer, hauria d'haver estat presidit "per la vergonya i la catarsi" de la història criminal de l'organització terrorista, en lloc de "pels focus de la propaganda".

"Que ETA deixi de tenir armes és bo, però no hem de donar les gràcies a ETA per no matar-nos", va declarar a l'agència Europa Press. Segons la seva opinió, hi ha "un altre desarmament" pendent: el del seu projecte polític, el seu "xantatge moral" a les víctimes, el seu objectiu d'impunitat, el seu discurs d'odi i "la seva tergiversació" de la història. A aquesta manipulació de la realitat es va referir Mari Mar Blanco, presidenta de la Fundació Víctimes del Terrorisme, que va denunciar a l'agència EFE que els terroristes estiguin intentant "blanquejar" el relat. Considera que el desarmament és "parcial" i que, com a "teatre pur", no aporta "res". 

Notícies relacionades

En aquesta línia, el president de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), Alfonso Sánchez, va reclamar al Govern de Mariano Rajoy que no participi del "circ" i no acosti els presos al País Basc. "Això és perquè ETA, que ha sigut derrotada per la Guàrdia Civil i la Policia, no surti de genoll a terra", va afirmar.

Daniel Portero, president de l'Associació Dignitat i Justícia, va subratllar que la banda ha sigut gairebé derrotada per les forces de seguretat però no per la justícia ja que la meitat dels assassinats encara no s'han resolt. "Per més que hi hagi dissolució, ETA no pot rebre contraprestacions", va advertir. "No es canvia la vida de ningú per unes miserables armes que no aportaran res", va afirmar, davant la seva por que no mantinguin encara les empremtes dels assassins.