Pascal demana no obrir un debat públic sobre la data i la pregunta del referèndum

Aposta per una pregunta que inclogui la paraula 'estat' en lloc de 'república'

Confirma que el PDECat prendrà "decisions" si es demostra corrupció a Convergència

 

  / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

La coordinadora general del PDECatMarta Pascal, ha demanat aquest dijous que no hi hagi debat públic sobre la data i la pregunta del referèndum. "Decidim en una taula, sortim amb una data i pregunta concreta i no fem favor als que diuen que és processisme" perquè si no "els ciutadans es cansen i viuen una certa incredulitat", ha assegurat en declaracions a TV-3. En tot cas, Pascal ha demanat que no es dirimeixi el debat en públic.

Respecte a la pregunta, ha proposat que es decideixi la fórmula "més inclusiva" possible i que, en aquest sentit, faci referència a un "estat independent" per sumar diferents sectors i que participin en el referèndum, a diferència de la plantejada per la CUP, que aposta per parlar de "república" i que ha sigut aplaudida per ERC.

EL SUPOSAT FINANÇAMENT IRREGULAR

D'altra banda, Pascal ha afirmat que si es demostra el finançament irregular de Convergència, el nou partit prendrà decisions. "Si alguna cosa no s'ha fet bé hauríem de prendre decisions i expressar-ho davant els ciutadans", ha subratllat.

Respecte al 'cas Palau', Pascal s'ha mostrat prudent però equidistant entre la presumpció d'innocència i les possibles irregularitats: "Ni crec en casualitats ni crec que la política hagi de mirar cap a una altra banda. No ho farem. Deixeu-nos anar pas a pas", ha respost en relació amb els pactes de Fèlix Millet i Jordi Montull amb la fiscalia i les possibles responsabilitats de CDC.

Pascal ha marcat distàncies amb el seu expartit. Però no ha avançat si s'ha plantejat alguna mesura respecte al president del PDECat i expresident Artur Mas si es demostra finançament irregular de Convergència. Preguntada sobre els motius pels quals -en relació amb el cas Palau- el tresorer d'un partit ha de quedar amb un empresari per parlar d'obra pública ha afirmat que "és una pregunta que jo també m'he fet". Però ha insistit a no prendre decisions anticipadament, tampoc respecte a Germà Gordó, diputat del PDECat si aquest és investigat pel 'cas 3%'.

ORGANITZACIÓ DIFERENT DE LES FINANCES

Notícies relacionades

Ha recordat que els estatuts del PDECat no obliguen a cessar un càrrec quan és investigat. I en tot moment ha traçat una línia respecte a l'actuació del nou partit, perquè es tracta de "garantir que els passos del nou partit estan ben fets, i que som capaços de definir una manera de fer política diferent i organització interna i de gestió de les finances diferents".

Respecte a les enquestes no favorables al PDECat ha dit que els posa "una distància" i ha assegurat: "No ho hem fet tot bé, la refundació de CDC passa per una certa autocrítica, nou llenguatge, nous lideratges".