Fachin justifica a Twitter la seva relació amb Daniel de Alfonso

Pilar Rahola se les té amb el diputat morat a les xarxes socials després de les declaracions d'"apreci" de l'exdirector de l'Oficina Antifrau

2
Es llegeix en minuts

Després que l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, assegurés aquest dimecres en la comissió d'investigació sobre l'‘operació Catalunya’ que tenia una “gran relació” amb el diputat de Catalunya Sí que es Pot, Albano Dante Fachin, a causa de la seu labor d'investigació com a director de la revista ‘Café con leche’, el flanc independentista de les xarxes socials ha bullit buscant-hi explicacions.

De Alfonso va assegurar que manté un bon tracte amb el secretari general de Podem, a qui “aprecia”, ja que van intercanviar alguns correus electrònics per destapar casos de corrupció en el funcionament de la sanitat pública catalana.

Encesa la polèmica sobre aquesta relació, Fachin ha decidit donar explicacions a través de les xarxes socials i ha assegurat que va accedir a Antifrau per seguir la pista dels negocis de l'empresari Ramón Bagó. En el seu tuit es pot llegir un dels correus electrònics que es va intercanviar amb el llavors director de l'oficina:

Fachin afirma que no va ser només ell qui va confiar en aquest òrgan, sinó que la CUP, ajuntaments i veïns també ho van fer.

Però la justificació no ha servit per a la periodista Pilar Rahola, que s'ha preguntat si Fachin “ja havia explicat les seves alegries amb De Alfonso”.

Notícies relacionades

El diputat de CSQEP li ha respost que “fa anys que està explicat”. I la també tertuliana li ha llançat: “Em temo que has quedat una miconeta al descobert… Ai, Albano, tot s'hi valia per a la teva croada contra Boi Ruiz?”. Sense embuts, i elevant el to a les burles de Rahola, el líder de Podem li ha suggerit que “està fent una miconeta el ridícul”. La periodista ha tingut l'última paraula en l'estira-i-arronsa i li ha dedicat: “Estic segura que vostè pot donar moltes lliçons, sobretot de converses amb conspiradors. Les espero amb delit”.

El també periodista i exdiputat de la CUP al Parlament David Fernàndez ha sortit en defensa de Fachin i ha assegurat que li sembla “roí i mesquí el sol fet d'insinuar alguna vinculació entre Fachin i l'‘operació Catalunya”, així com "bèstia i poc rigorós". En un altre missatge, afirma que va ser De Alfonso qui "va pervertir exclusivament" Antifrau, "no els que lluiten contra la corrupció".