Garzón assegura que les condemnes a tuiters "depenen de si el tribunal està format per membres de l'Opus Dei o gent del segle XXI"

Catalá li respon que "no coincideix en els diagnòstics ni en els plantejaments" perquè "els drets i les llibertats estan plenament garantits"

Garzón pregunta al ministre Catalá sobre els atacs a la llibertat d’expressió. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El diputat d'Units Podem i coordinador general d'IUAlberto Garzón, ha assegurat aquest dimecres que l'article 578 del Codi Penal és "tan ambigu" i genera "tanta inseguretat jurídica" que el fet que la persona jutjada sigui considerada culpable o innocent "depèn de si el tribunal està format per membres de l'Opus Dei o gent del segle XXI". Així de contundent ha sigut Garzón al Congrés dels Diputats en una apel·lació directa al ministre de Justícia, Rafael Catalá, per proposar que el Govern modifiqui aquest article i el faci molt més precís "per evitar aquesta ambigüitat" i "responent al que proposa la directiva de la Unió Europea". Per exemplificar la seva petició ha enumerat diferents casos, entre ells el de Casandra Vera.

Notícies relacionades

"Tots som conscients de la plaga del terrorisme", ha assegurat el diputat, per defensar que "al terrorisme se'l combat des dels principis i valors de la democràcia, no retallant drets". Garzón ha recordat a Catalá que té l'oportunitat de modificar això al Codi Penal i fer cas a la Unió Europea: "No volem viure en l'època de Franco ni en la de Carrero Blanco, i que fer un acudit ens porti a la presó".

Per la seva part, el ministre de Justícia s'ha referit al fet que aquest article té a veure amb la humiliació a les víctimes, i no amb l'enaltiment del terrorisme, i ha apel·lat a la "protecció de les víctimes de terrorisme". "Si vostès consideren que la Guàrdia Civil assassina immigrants a la tanca de Melilla, si vostè considera que Bódalo és un pres polític com el senyor Otegi, si vostè considera que el senyor Leopoldo López és un colpista que està a la presó justificadament, doncs no coincidim en els diagnòstics ni en els plantejaments", els ha llançat als diputats d'Units Podem, per recomanar-los que "presentin les propostes adequades" perquè, segons ell, "els drets i les llibertats estan plenament garantits a Espanya".