ENQUESTA DE LA GENERALITAT

El 55% dels catalans s'enorgulleixen quan guanya la selecció espanyola, segons el CEO

Tres de cada quatre sondejats simpatitzen amb el Barça i hi ha més seguidors del Reial Madrid que de l'Espanyol

DES10 SAINT-DENIS  FRANCIA   27 03 2017 - Los jugadores de la seleccion espanola durante un entrenamiento del equipo celebrado en el Stade de France en Saint-Denis  a las afueras de Paris  Francia  hoy  27 de marzo de 2017  Francia se enfrentara a Espana en un partido amistoso el proximo 28 de marzo  EFE Ian Langsdon

DES10 SAINT-DENIS FRANCIA 27 03 2017 - Los jugadores de la seleccion espanola durante un entrenamiento del equipo celebrado en el Stade de France en Saint-Denis a las afueras de Paris Francia hoy 27 de marzo de 2017 Francia se enfrentara a Espana en un partido amistoso el proximo 28 de marzo EFE Ian Langsdon / IAN LANGSDON (EFE)

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

El 54,9% dels catalans se senten orgullosos quan la selecció espanyola de qualsevol modalitat fa una "bona actuació" en una competició esportiva, segons el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat. El percentatge s'eleva al 67,2% quan es tracta d'una selecció catalana.

Responent a la pregunta de fins a quin punt "se'n sent orgullós quan una selecció espanyola fa una bona actuació", un 22,3% se'n sent molt orgullós; un 32,6% bastant orgullós; un 31,1% es mostra poc o gens orgullós, i a un 13,5% li resulta indiferent. En el cas d'una selecció catalana, el 35,5% dels enquestats es declaren bastant orgullosos quan guanya; un 31,7% molt orgullosos; un 20,3% està poc o gens orgullós; i a un 11,3% li és indiferent.

BARÇA, MADRID, ESPANYOL

Notícies relacionades

El sondeig oficial del Govern català ha introduït per primera vegada aquesta pregunta i també han interrogat els catalans per la simpatia pels principals equips de futbol. El 77,5% dels entrevistats mostren més simpatia pel Barça, seguit del Reial Madrid (10,4%) i, en la tercera posició, de l'Espanyol (3,6%). Al ser preguntats per les seves segones preferències, el 61,8% responen que no tenen cap altre equip, mentre que hi ha un 6% que es decanten per l'Espanyol i un 4,8%, pel Barça.

El baròmetre del CEO es basa en una mostra de 1.500 persones a les quals es va entrevistar del 6 al 21 de març i té un marge d'error del +/-2,53%.