Rull: "El nivell de compliment de l'Estat és escandalosament baix"

El conseller de Territori recorre als fets dels "últims 20 anys" per recordar el "dèficit de credibilitat" del Govern central

  / ALBERT BERTRAN

 
jgblanco37847154 taula rodona corredor bertran170328135211

/

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

El conseller de Territori, Josep Rull, ha advertit aquest dimarts que els antecedents apunten a un nivell de compliment "escandalosament baix" en matèria d'inversions de l'Estat en infraestructures. Durant una taula rodona sobre el corredor mediterrani en el marc de l'acte 'Connectats al futur' a Barcelona, Rull ha destacat els fets dels últims 20 anys" que han provocat "un dèficit important i significatiu de confiança credibilitat".

També ha insistit que el Govern català, sempre que el conviden al diàleg, hi "participa", ha recordat que l'Executiu de Mariano Rajoy ha governat els últims quatre anys amb majoria absoluta i ha elegit opcions. Després ha afirmat que sempre que s'ha arribat a acords amb els governs centrals, "siguin del color que siguin", sempre "hi ha hagut diferències entre el pactat i el pressupostat i entre el pressupostat i l'efectivament executat". 

"Això s'ha de revertir. Hauria sigut interessant un cert acte de contrició per part del president del Govern", ha afegit.

SANT TOMÀS

Recorrent a sant Tomàs, ha explicat que per creure les promeses de l'Executiu central, la Generalitat "necessita tocar-ho diverses vegades". "Ara diuen que sí, volem veure-ho i participar-hi i poder prendre les nostres pròpies decisions", ha insistit.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, ha destacat que ja s'han invertit 13.500 milions d'euros en el corredor mediterrani. En el mateix debat, els presidents de la patronal Foment del Treball i de Pimec, Joaquim Gay de Montellà i Josep González, han insistit en la importància d'aquest eix.

González ha assegurat que les dades ratifiquen que el Govern central ha donat més prioritat a altres corredors que al del Mediterrani.