Arran ocupa la seu del PP a Barcelona per exigir el referèndum

L'organització juvenil de l'esquerra independentista, afí a la CUP, avisa que l'autodeterminació "no es negocia"

Albiol qualifica de "feixistes" els dirigentes de la CUP i anuncia que presentarà una denúncia contra Gabriel, Fernàndez i Arran

 

  / ARRAN

3
Es llegeix en minuts

L'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran, afí a la CUP, ha ocupat aquest dilluns la seu del PP a Barcelona, ubicada al carrer Comte d'Urgell, han empaperat amb cartells l'entrada i han col·locat urnes de cartró a l'interior per exigir un referèndum.

Els participants en la protesta, una setantena segons els organitzadors, reclamen la celebració d'un referèndum sobre la independència de Catalunya "sí o sí" i han avisat els dirigents del partit conservador que "l'autodeterminació no es negocia". Els Mossos han desallotjat els joves, que ja han donat per acabada l'acció després que els agents hagin retirat les urnes de cartró.

La diputada de la CUP Anna Gabriel i l'exparlamentari anticapitalista David Fernàndez s'han presentat davant la seu per recolzar la protesta d'Arran

Després de l'acte, la portaveu d'Arran, Mar Ampurdanès, ha qualificat el PP de partit "d'herència franquista i el representant més ranci dels Països Catalans" i ha demanat a Junts pel Sí que "abandoni la via del pacte, perquè el poble no admet traïcions". "El referèndum pertany al poble i és aquest qui el tirarà endavant", ha afegit.

David Fernàndez i Anna Gabriel han acompanyat els membres d'Arran durant la seva acció.

ALBIOL QUALIFICA DE "FEIXISTA" LA CUP

En declaracions als mitjans de comunicació, el nou president del PPC, Xavier García Albiol, ha titllat de "feixistes" els dirigents de la CUP per haver recolzat l'acció reivindicativa d'Arran. Així mateix, el conservador ha anunciat que presentarà una denúncia contra Gabriel, Fernàndez i Arran pels fets d'avui.

"La diputada Anna Gabriel és la mateixa que demana l'empara del Parlament perquè nosaltres diem que són violents quan la realitat demostra que ens quedem curts", ha insistit Albiol, al mateix temps que ha considerat que la Generalitat és "presonera" dels anticapitalistes.

"L'acte violent d'avui representa un acte d'impotència política. Avui es compleixen els 18 mesos en què s'havia de declarar la independència i necessiten tapar la seva incompetència amb actes violents. El que fan només serveix per embrutar les parets, no ens espanten, al contrari, ens anima a sortir amb més força i ànim a defensar allò en el que creiem", ha afegit el dirigent del PP, que estava reunit amb la seva executiva a l'interior de la seu quan ha tingut lloc l'acció d'Arran.

La direcció nacional del PP també ha condemnat la "salvatjada", que el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo ha atribuït als "bandolers" de la CUP. 

FERRAN SENDRA

Albiol mostra com ha quedat la façana de la seu després de l'acció d'Arran.

PUIGDEMONT I ELS PARTITS CONDEMNEN ELS FETS

Tots els partits del Parlament excepte la CUP s'han solidaritzat amb els populars i han condemnat l'acció. També el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebutjat "qualsevol acció que limiti la llibertat d'actuació política". El cap del Govern ha assenyalat que aquest tipus d'actuacions no només no ajuden l'independentisme, "sinó que donen arguments a aquells que no volen donar cap tipus d'oportunitat al diàleg i a la negociació pel que passa a Catalunya i entre Catalunya i Espanya".

Per la seva part, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, per exemple, ha repudiat els actes d'"intimidació" a qualsevol partit, mentre que el primer secretari del PSCMiquel Iceta, ha advertit via Twitter que "la democràcia exigeix respecte a totes les opinions i és incompatible amb qualsevol acció que interfereixi amb el funcionament d'un partit". El líder de Catalunya Sí que es Pot a la Cambra catalana, Lluís Rabell, ha qualificat l'ocupació de "teatralització dubtosament democràtica i molt poc intel·ligent".

Notícies relacionades

Els republicans també han censurat la protesta d'Arran. "Per nosaltres, aquesta no és la manera d'aconseguir la victòria. Les victòries en aquest país no les aconseguirem amb ocupacions i, per tant, condemnem aquesta acció", ha manifestat el portaveu d'ERCSergi Sabrià, en una roda de premsa. Sabrià ha afegit que el seu partit està treballant per "poder posar les urnes, votar i prendre les decisions mitjançant processos democràtics".

Per la seva part, la coordinadora del PDECatMarta Pascal, ha considerat que els sobiranistes han de convèncer, donar arguments i dibuixar un escenari positiu que permeti que els catalans puguin votar. "Tot el que faci referència a la violència falta de respecte ho rebutgem i ho condemnem", ha insistit.