CONCLAVE CONSERVADOR

Sánchez-Camacho posa data de caducitat al procés en el seu comiat com a líder del PPC

La presidenta sortint dels populars catalans critica a Mas haver agafat "la drecera del populisme"

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, durant l’entrevista / Toni Albir (EFE)

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, durant l’entrevista
GRA074. BARCELONA, 25/03/2017.- El candidato a la presidencia del PPC, Xavier García Albiol, junto a la actual presidenta del partido, Alicia Sánchez Camacho (2d), la vicesecrretaria nacional del PP, Andrea Levy (i), y el delegado del Gobierno en Cataluña, Enric MIllo (d), durante la primera jornada del XIV congreso de los populares catalanes que se celebra hoy en L’Hospitalet (Barcelona), en el que García Albiol será proclamado presidente de los populares catalanes. EFE/Alberto Estévez

/

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

Alicia Sánchez-Camacho s'ha acomiadat aquest dissabte de la presidència del PP català com es podia esperar d'ella, és a dir, amb tot un atac contra l'independentisme. "La derrota del procés es produirà aquest any", ha manifestat en el seu últim discurs com a líder dels populars catalans en el congrés que celebren a l'Hospitalet de Llobregat. La seva tesi és que està a punt de començar l'"etapa del 'postprocés'", just ara que ella cedeix el testimoni a Xavier García Albiol.

"Aquest serà l'any en què tindrem l'últim desafiament, amb un intent de referèndum o amb unes eleccions, però a alguns ja se'ls ha vist per on anaven. La majoria de catalans han vist que el Govern incompleix la llei", ha afirmat Sánchez-Camacho.  

Notícies relacionades

La líder sortint, que s'ha emocionat diverses vegades durant el reguitzell d'agraïments que ha dedicat als seus companys, s'ha vantat que el PPC aconseguís els millors resultats de la història sota el seu mandat i ha valorat el seu treball per l'estabilitat al Parlament (quan eren socis de CiU) "abans que alguns es llancessin pel precipici". "[El Govern d'Artur Mas] va agafar la drecera del populisme el 2012 i ara ja es pensaven que haurien guanyat. Es pensaven que Espanya era feble, van menysprear el PP, però han perdut", ha proclamat després de recordar que els 18 mesos per a la independència als quals es va comprometre JxSí en el seu programa electoral caduquen dilluns que ve.  

ARENAS: "NO US PODRAN TAPAR LA BOCA"

Abans que Camacho ha intervingut Javier Arenas, vicesecretari de l'àrea autonòmica i local del PP. El dirigent conservador també ha deixat més d'un missatge per als independentistes. El primer, que "no podran tapar la boca" dels populars catalans. El segon, "que els extremistes volen que el [Govern central] recorri a l'extremisme, però punxaran en os" perquè la resposta serà "el diàleg i la moderació". Perquè "no hi ha legitimitat política sense legalitat democràtica", ha rematat.