La dona de Millet: "No vaig pensar mai que ho pagués tot el Palau. Teníem diners"

Diu desconèixer que les empreses en què va figurar com a administradora facturessin a la institució i declara que qui les gestionava era el seu marit

Asseguren que no sabien que els seus casaments es paguessin amb diners del Palau. / JOAN CORTADELLAS / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts

Nova jornada del judici pel 'cas Palau' a la Ciutat de la Justícia, amb les declaracions de les dones de Fèlix Millet Jordi Montull, així com de les filles del primer.

En la seva declaració, Marta Vallès, dona del que va ser president del Palau de la Música, ha assegurat que desconeixia que el seu marit hagués pagat despeses domèstiques amb fons del Palau, ja que, ha al·legat, són una família adinerada. De la mateixa manera, no va qüestionar les reformes a casa, els viatges i casaments perquè Millet "manava i ho feia tot".

Vallès ha comparegut com a responsable civil a títol lucratiu, en una condició a mig camí entre els drets d'un acusat, ja que no estava obligada a dir veritat, i el testimoni, ja que ha hagut de respondre a totes les preguntes.

Segons ha explicat, en cap moment se li "va acudir" que aquestes despeses estiguessin sufragades amb diners procedents del Palau: "Jo tenia diners, el meu marit també. Teníem herències, patrimoni, fàbriques, terrenys, solars a Menorca. No teníem problemes de diners".

UN CARÀCTER 'DIFICILET'

Sobre les luxoses reformes a la seva casa de l'Ametlla del Vallès (Barcelona), on Millet es va construir un auditori, Marta Vallès ha al·legat que va optar per no discutir amb ell: "El meu marit té un caràcter 'dificilet', és una bona persona, però val més no discutir-hi".

També ha justificat la decisió que les seves filles es casessin al Palau de la Música: "El meu marit només vivia per al Palau de la Música, qualsevol cosa que podia haver beneficiat el Palau ho comentava, volien aprofitar el casament per donar a conèixer que es podien fer casaments o actes a la platea, com ha passat ara amb el Mobile World Congress".

Respecte als viatges que va fer amb el seu marit amb diners desviats del Palau, Vallès ha al·legat que sempre va creure que els pagava el seu marit amb el seu propi patrimoni.

"NI IDEA D'ON VENIEN ELS DINERS"

Vallès ha assegurat que, com que a casa seva no hi faltaven els diners, mai li va preguntar quant guanyava, no només al Palau, sinó en les nombroses empreses en què formava part dels consells d'administració. "Jo no tenia cap idea d'on venien els diners, però tampoc cap idea que es fes malament", ha assenyalat.

Sobre la seva participació en les empreses Bonoima i Aysen -que, segons el fiscal, van servir a Millet per vehicular el saqueig del Palau de la Música-, Vallès ha afirmat que desconeixia que facturessin a la institució cultural i que qui de veritat les administrava era el seu marit.

"VES AL NOTARI I FIRMA AIXÒ"

Notícies relacionades

Per la seva part, Mercedes Mir, dona de Jordi Montull, ha afirmat davant el tribunal que creia que els viatges que van compartir amb els Millet els pagava el llavors president del Palau de la Música i que les obres a casa seva les pagava el seu marit amb els seus diners.

Mir, que igual que Marta Vallès també va arribar a estar imputada en la causa, s'ha desentès del seu paper com a administradora de la societat Aurea, que suposadament Montull va usar per al saqueig: "Un dia em va dir el meu marit: ves al notari i firma això, i ho vaig fer. I d'aquesta companyia no en vaig saber mai més res".