Rajoy menysprea l'actitud del PSOE davant l'independentisme a Catalunya

"Vostès no aporten cap idea", assenyala el president als socialistes

Hernando demana al Govern que "vagi més enllà del mantra de la llei"

undefined37677291 madrid  15 03 2017  mariano rajoy presidente del gobierno  e170315120213

undefined37677291 madrid 15 03 2017 mariano rajoy presidente del gobierno e170315120213 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Mariano Rajoy ha acollit aquest dimecres amb menyspreu la petició del PSOE que vagi “més enllà del mantra de la llei” davant l'independentisme a Catalunya. “Vostès no m'han aportat cap idea que serveixi per resoldre aquest assumpte. Amb absoluta franquesa, no entenc aquesta pregunta”, li ha dit el president a Antonio Hernando, portaveu parlamentari dels socialistes, que li havia preguntat sobre els “passos que té previst fer el Govern”.

Durant la sessió de control al Congrés, després del debat sobre l'últim Consell Europeu, el cap de l'Executiu no s'ha mogut del seu tradicional missatge respecte a l'independentisme. L'única novetat ha sigut la seva crítica al PSOE, un partit que recolza les iniciatives del Govern en aquest conflicte, però també advoca per una reforma de la Constitució en un sentit federal, que delimiti les competències de les comunitats i reconegui fets diferencials, entre altres mesures.

LA “LEGALITAT” I EL “DIÀLEG”  

Notícies relacionades

“El primer que ha de fer el Govern és complir amb el seu deure: treballar a favor de l'interès de tots els catalans, cooperar amb les institucions autonòmiques i preservar la legalitat i els drets de tots els ciutadans. Esperem comptar amb el suport del PSOE. Això està més enllà dels colors partidistes”, ha assenyalat Rajoy, per a qui “la defensa de la legalitat no exclou el diàleg polític”.

“Vagi un pas més enllà, no es quedi en aquest mantra de la llei -li havia demanat Hernando-. Fa massa temps que estem sense poder comptar amb Catalunya per sortir de la crisi. El que jo li dic és que el PSOE està disposat a avançar, hem posat documents a sobre de la taula, però li correspon a vostè exercir davant un problema tan greu”.