EL POLS INDEPENDENTISTA

Puigdemont veu "imprescindible" treballar pel "diàleg" entre Catalunya i Espanya

En l'entrega del premi Blanquera a Del Bosque, el president apel·la a "una millor entesa"

Méndez de Vigo insisteix que l'oferta del Govern "no té data de caducitat"

icoy37683239 puigdemont170315194903

icoy37683239 puigdemont170315194903 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

El  president Carles Puigdemont ha entregat aquest dimecres el premi Blanquerna a l'exseleccionador espanyol Vicente del Bosque i a la institució Nueva Economía Fórum, en una cerimònia al museu Reina Sofia de Madrid. El guardó de la Generalitat reconeix el treball d'entitats i persones que han contribuït a la millor entesa entre la societat catalana i l'espanyola. "És un premi més necessari que mai perquè, tal com estan les coses, és del tot imprescindible treballar per una millor entesa i diàleg entre Catalunya i Espanya", va reivindicar Puigdemont, que va destacar la importància de reconèixer els que fomenten el respecte entre les dues societats.

"Necessitem que hi hagi més persones tolerants i respectuoses que accepten la diferència com a valor positiu i que fan de la paraula el millor remei per solucionar els problemes de la gent", va assenyalar. El president de la Generalitat va alabar la capacitat dels homenatjats per acollir opinions contràries a les pròpies des del respecte i no es va endinsar en l'espinosa qüestió del referèndum.

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, també va eludir tensar l'entrega de premis i es va limitar a assenyalar que "l'oferta del Govern no té data de caducitat".

LA FÓRMULA DE L'ÈXIT

Del Bosque, que ha manifestat en diverses ocasions el seu suport al dret a decidir dels catalans, va agrair el premi i es va avenir a compartir la seva fórmula per aconseguir l'èxit: "Que sembli que siguin ells [els jugadors] els que manen, però al final que es faci el que un vol. I l'exemple és més contundent que totes les paraules juntes".

Notícies relacionades

El president de Nueva Economía Fórum, José Luis Rodríguez, va expressar el seu desig que el "diàleg recentment obert entre el Govern i la Generalitat arribi a bon port".

En la presentació de l'acte, va participar el delegat del Govern a MadridFerran Mascarell, que va subratllar les contribucions dels guardonats en la defensa de la pluralitat d'opinions sobre la realitat espanyola i catalana. La consellera de Presidència, Neus Munté, va posar en valor la seva tasca en pro de la tolerància i la concòrdia.