El colauisme adverteix a Podem: ara o mai

Segovia avisa Fachin que no hi haurà coalició electoral si la formació morada renuncia a la confluència

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"¿Creus que aquestes condicions són imprescindibles per a la participació de Podem en l'assemblea fundacional del nou partit amb ICV, Barcelona en Comú i EUiA?". Aquesta és la pregunta que la militància de la formació morada haurà de respondre entre les 10 del matí d'aquest dijous i les 23.59 de dissabte. Albano Dante Fachin ha mantingut el desafiament i, dues setmanes després de llançar la idea, ha posat text (encara que ambigu) i data a la consulta. I el colauisme, que no havia volgut aixecar la veu en públic contra Fachin, ha dit prou i li ha llançat un avís: és ara o mai.

"Podem ha de tenir clar que la porta d''ens veurem més endavant' no existeix. El nou espai no farà una coalició amb Podem, no reeditarem Catalunya Sí que es Pot, d'on tots hem après la lliçó -ha assenyalat a EL PERIÓDICO Susana Segovia, membre de l'executiva de Barcelona en Comú-. És clar que volem que Podem hi sigui però no al preu de posar en risc el que volem construir. No pot ser que tothom cedeixi i ells no. Volem fer tot el procés junts; no hi haurà negociacions 15 dies abans d'unes eleccions, que això sí que és una negociació entre cúpules". 

Notícies relacionades

El malestar amb Fachin és notori, com comenten altres veus de la confluència, que diuen que on és ell sempre hi ha conflicte i recorden que ja ha amenaçat un parell de vegades amb trencar Catalunya Sí que es Pot per tenir més visibilitat mediàtica. "Deu costar deixar de ser secretari general d'un espai per passar a ser un dirigent més d'una organització política, un més dels 30. Albano és el referent de Podem, però el del nou espai és Xavi Domènech. Deu costar pensar que el que portarà la veu és una altra persona. El que no pot ser és que ens estiguin canviant cada vegada les condicions segons es desperta Albano", apunta Segovia.

"Personalitzar en una figura és una tècnica de la vella política -ha valorat Fachin avui-. No és Albano el que decidirà. Podem no defensa interessos de Podem, sinó de tota la gent que creu que la política s'ha de fer des de baix, sense la tutela de partits". Fachin ha detallat aquest dilluns els tres elements que consideren imprescindibles i que, segons ell, encara no es compleixen: a saber, codi ètic, sistema proporcional amb llistes obertes per a l'elecció dels òrgans de direcció i participació de totes les bases de Podem Catalunya sense haver d'inscriure's, com la resta de militants, a la web unpaisencomu.cat. Segovia li ha respost que aquest mateix dilluns s'ha enviat al grup impulsor de la confluència l'esborrany de codi ètic, que també es proposen llistes obertes (encara que amb un altre sistema) i que l'única manera que la votació tingui "un mínim de fiabilitat" és fer-ho a través d'una mateixa web, per evitar que gent inscrita a la vegada a Barcelona en Comú, Podem i Un País en Comú pugui votar dues i fins a tres vegades a la vegada.