CDC: aterra com puguis

Montull ha fet com Millet, inculpar CDC i Osàcar i guardar-se de citar més noms

jgblanco37603298 barcelona  09 03 2017  el juicio por el expolio del palau de170309112823

jgblanco37603298 barcelona 09 03 2017 el juicio por el expolio del palau de170309112823 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

Fèlix Millet va cantar dimecres, li va fer els cors Gemma Montull i aquest dijous s'ha llançat amb els bisos Jordi Montull, que davant alguna pregunta del fiscal ha fet la mateixa sensació que el seu excap; que la tornada d'inculpar CDC i els seus extresorers Daniel Osàcar i Carles Torrent la portaven molt ben entonada, però que algunes estrofes les han interpretat amb sordina, com si hi hagués un ‘bonus track’ amb diversos noms i cognoms que prefereixen silenciar perquè no els surti algun gall. Una explosió controlada, vaja.

El cas és que l'exdirector administratiu del Palau de la Música ha confirmat que sí, que n'hi va haver uns pocs que se'n van riure de molts durant molt temps. Ha, ha. Tot molt divertit, com ja va avançar en un espòiler la setmana passada Montull, que abans d'entrar a la sala ha tornat a confessar-se durant més de 10 minuts amb Millet en un racó separat per uns biombos, somriures i gestos de col·legues inclosos. Ha, ha. Tot tan divertidíssim (per a ells) que si no fos perquè estem en un judici fins i tot es podria ressaltar la gran similitud d'Osàcar amb Leslie Nielsen, desaparegut geni de l'humor que va aconseguir la fama mundial interpretant el doctor Rumack a ‘Airplane!’, retitulada a Espanya com a ‘Aterriza como puedas’.

No ho porta millor en aquesta pel·lícula l'exguardià de les arques convergents, encara que en la seva declaració s'ha defensat amb vehemència i alçant la veu en algun moment, com si amb això pogués tapar algun esvoranc. “Aquí s'ha mentit i molt”. “Montull em deia senyor Osàcar, mai Daniel” com apareix als papers de la causa.

SARDANES I MÚSICA ANDALUSA

Notícies relacionades

L'extresorer de CDC ha arribat sol a la Ciutat de la Justícia, sense la comitiva que el va acompanyar durant la instrucció judicial (Oriol Pujol, Jordi Turull, Francesc Sánchez…). El seu aspecte mentre declarava Montull era com el d'Unai Emery en la roda de premsa posterior al Barça-PSG. No n'hi havia per menys. Anava perdent 3-0, i per això ha hagut de treure forces d'on ha pogut per intentar la seva particular (i la del seu partit) remuntada. “El meu cardiòleg [Osàcar porta marcapassos] m'ha recomanat que no contesti a totes les parts. Només respondré al fiscal i la defensa”, s'ha excusat. Després ha tractat amb veu ferma de sostenir la tesi que Millet i els Montull es van quedar tots els diners del saqueig i que només l'acusen a ell i a CDC per rebaixar-se la pena. Que tots els diners del Palau que va rebre la fundació convergent Trias Fargas van ser per fomentar la cultura catalana i aconseguir entre altres fites que a les festes dels pobles hi hagués "més sardanes" i menys “música andalusa”. El problema, com li ha fet veure el fiscal, és que això no s'ha demostrat amb documents, quan hi ha papers que sí que proven altres coses.

Papers i persones, perquè Montull ha insistit a assenyalar CDC i Osàcar fins i tot abans que li preguntessin directament. L'exnúmero dos de Millet ha aprofitat a més per intentar exculpar la seva filla (“li vaig regalar la reparació de la cuina de casa per 400.000 euros” sense que sabés que pagava el Palau) i només ha dubtat quan el representant del ministeri públic li ha demanat si sabia si hi havia hagut reunions de Millet amb algú de CDC de més rang que Osàcar. “... Jo no ho sé, no ho sé. Sé que ell tenia converses…”.