LES RELACIONS ENTRE LA POLÍTICA I LA PREMSA

L'Associació de la Premsa denuncia "l'assetjament" de Podem a periodistes

El rotund comunicat atribueix a Pablo Iglesias i els seus afins una "campanya sistematitzada" d'intimidació

L'entitat culpa els morats de desprestigiar els informadors que es neguen a escriure "al dictat"

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

L'Associació de la Premsa de Madrid (APM) ha acusat el secretari general de PodemPablo Iglesias, i els seus col·laboradors més pròxims d'organitzar una “campanya sistematitzada d'assetjament” contra els periodistes que cobreixen la informació d'aquest partit amb l'objectiu d'“acovardir-los” perquè “escriguin al dictat” de la direcció.

En un comunicat fet públic aquest dilluns, l'entitat denuncia una dura estratègia d'intimidació i dona empara als redactors de diversos mitjans de comunicació que han demanat protecció a l'APM davant l'assenyalament i la pressió a què es veuen sotmesos des de fa més d'un any pels dirigents del partit morat per controlar la informació que escriuen sobre Podem i així evitar notícies que els puguin resultar incòmodes.

El comunicat al·ludeix a l'“assetjament”, “xantatge”, “atacs” i “missatges i trucades intimidants” de l'equip d'Iglesias als periodistes, amb l'objectiu d'acovardir-los i crear un estat de “por” per sotmetre'ls. Segons ha constatat l'APM, les amenaces es donen en converses privades, a través de missatges, retrets personals en entrevistes, assenyalaments a les xarxes socials, articles d'opinió, actes públics i altres tribunes de què disposa la cúpula del partit. Amb aquests atacs tracten de soscavar la reputació professional dels periodistes que no se sotmeten a les seves ordres perquè les seves informacions siguin posades en entredit i rebin, a més, l'assetjament dels seus seguidors a les xarxes socials, a qui apel·len a difondre aquesta campanya creant fins i tot ‘hashtags’ específics de desprestigi.

"INCOMPATIBLE AMB LA DEMOCRÀCIA"

Després d'avaluar els testimonis dels redactors i les proves documentals que han aportat per provar la implicació de determinats dirigents en l'organització de campanyes d'assetjament sistematitzat, l'APM conclou que l'actitud d'Iglesias i el seu nucli dur resulta “totalment incompatible amb el sistema democràtic”. Es dona la circumstància que el sector podemista a què se circumscriu la denúncia constitueix la nova cúpula del partit i els seus col·laboradors, és a dir, la direcció majoritària que va aconseguir la victòria a l'assemblea ciutadana Vistalegre 2, el 12 de febrer.

Notícies relacionades

“L'estratègia d'assetjament de Podem vulnera de manera molt greu els drets constitucionals a la llibertat d'expressió i a la informació i coarta el lliure exercici del periodisme, que és imprescindible per a la salut d'una societat democràtica”, adverteix el document.

L'APM crida els periodistes a resistir sense rendir-se a les pressions dels podemistes, i també demana als mitjans de comunicació que protegeixin i recolzin els seus treballadors davant qualsevol campanya que intenti retallar la llibertat d'informació.