DESAIRE A L'EXPRESIDENT

Boicot a Jordi Pujol quan intervenia des del públic en un acte sobre nacionalismes

Diversos assistents van abandonar la sala després que un d'ells deixés anar: "Jo no he vingut a escoltar un míting de CDC. Està desautoritzat"

Dilluns passat, part del públic va abandonar la sala quan Jordi Pujol va prendre la paraula. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Jordi Pujol va veure com diversos assistents a una conferència se n'anaven l'un darrere l'altre quan l'expresident de la Generalitat, que era entre el públic, va prendre la paraula. "Jo no he vingut a escoltar un míting de Convergència", va deixar anar un dels presents. A continuació, el que al llarg de 20 anys va dirigir el Govern català, ara investigat, igual que la seva dona i tots els seus fills, per presumpte blanqueig de capitalsblanqueig, va sentir de boca del mateix oient abans que abandonés la sala: "Ha d'admetre el que és. Està desautoritzat". 

Després de mostrar-se desconcertat pel desaire, l'expresident va dir: "Si interessa, continuo. Si no...". Cosa a què algú del públic va respondre: "No, no interessa". Però ell va seguir parlant. La seva intervenció al·ludia a les negociacions que, quan era el president de la Generalitat, va mantenir amb el Govern de José María Aznar per acabar donant-li suport.

Notícies relacionades

La cosa no va quedar aquí, perquè més persones van acabar marxant de l'acte, organitzat per l'Escola Europea d'Humanitats aquest dilluns, per no sentir Pujol. 

El desaire va tenir lloc, precisament, un dia abans que el jutge hagi citat, per al 27 de març, els tres fills de l'expresident que encara no havien declarat pel 'cas Pujol'MartaMireia i Oriol.