Una delegació de la Generalitat va viatjar a Israel per assessorar-se sobre ciberseguretat

El PP vincula aquesta acció amb les afirmacions de l'exjutge Santi Vidal sobre els contactes del Govern català amb el país del Pròxim Orient

 

  / REUTERS / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts

Una delegació del Govern de la Generalitat va viatjar al novembre a Israel per conèixer les tècniques en ciberseguretat "més avançades". Els representants de l'Executiu de JxSí van visitar la fira internacional Israel HLS & Cyber i van mantenir reunions amb representants del sector.

Així ho explica el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Govern català, Jordi Puigneró, en una resposta parlamentària al diputat del PP Santi Rodríguez recollida per Europa Press. Puigneró detalla que el viatge formava part d'una missió empresarial organitzada per Acció en què les persones que hi van participar "no han rebut cap més compensació o dieta addicional que la que es percep en concepte d'àpats".

El cost associat al desplaçament, pernoctació i àpats de tres persones de la Secretaria de Telecomunicacions va ser de 5.644 euros, i en el cas del responsable d'Acció que també va participar en el viatge va ser de 1.142 euros, concreta Puigneró. I recorda que les seves funcions com a secretari són les de confeccionar i dirigir els programes estratègics d'investigació referents a les tecnologies digitals avançades, així com dissenyar i dirigir les polítiques de ciberseguretat de la Generalitat "en l'àmbit de les seves competències", per impulsar i establir els programes i les actuacions necessaris mitjançant el disseny i l'aprovació de plans.

ELS MOSSOS I EL MOSSAD

Notícies relacionades

Amb aquesta pregunta parlamentària, el PPC volia lligar caps també al voltant de les declaracions de l'exjutge i exsenador Santi Vidal, que, a part d'afirmar que la Generalitat estava recollint dades dels catalans de forma il·legal, va assegurar en les seves conferències que Israel era un dels possibles països que podrien finançar un eventual estat català independent. Però no només això, durant les seves xerrades Vidal també va afirmar que els Mossos mantenien contactes amb el Mossad per assessorar-se en matèria de seguretat.

El Goven va restar tota veracitat a les paraules de l'exsenador d'ERC, que va presentar la seva dimissió, però la informació oferta ara per la secretaria de Telecomunicacions dona més munició ara als partits que han impulsat una comissió d'investigació al Parlament sobre el 'cas Vidal'.